Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Magas UV-B sugárzás és tikkasztó hőség

2014.06.11 11:44. - Kovács Janka

Izzadtságban fogunk ma is tocsogni, sőt még magas is lesz az UB-B sugárzás - nem mintha 33 fokban a napra kívánkoznánk. A hobbitok pedig bedobnak majd egy gyűrűt az ablakunkon. Hol lehet elviselni ezt a hőséget? És a szökőkútban mikor lehet fürödni?


7,7-es, azaz nagyon erős lesz a mai UV-B sugárzás, ami azt jelenti, hogy akár 15-20 perc alatt is leéghetünk, ha a napon tartózkodunk. Emellett mai is óriási hőség lesz, 33 fokban fogunk párolódni, mint zöldségek a serpenyőben. Jobban tesszük hát, ha 11.00 és 15.00 között nem megyünk a napra és vállat takaró pólót, szalmakalapot, emellett fényvédő krémet is használunk.

És hogyan tudjuk lehűteni magunkat?
Erre számos példát lehet találni az interneten: például házilag eszkábált klíma, de talán a legjobb megoldás, ha egyik barátunk klímás lakásába megyünk át és valamilyen ürüggyel sokáig maradunk. Komolyra fordítva a szót, a klímás helyeket keressük fel, ha sokáig kellene a napon lennünk. Vagy esetleg sétálhatunk egyet a Kossuth téri szökőkútban, ám biciklivel lehetőleg ne menjünk rá a csúszásveszély miatt.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget