Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Idén is pályázható a Tisza udvar, rendes ház cím

2014.06.30 15:04. - Kovács Janka

A rendezett lakókörnyezetben öröm lakni, főleg, ha mi élethetünk ott. A Zagyvaparti Tiszta Udvar, Rendes Ház Közhasznú Egyesület idén is megpályáztatja a címet.


Az első táblát a Magyar Vöröskereszt a második világháború utáni tisztasági mozgalom kezdeményezésére indította el, az első táblát Nagylétán helyezték el 1952-ben. A kezdeményezés annyira népszerű lett, hogy az egész országban helyeztek ki elismerő táblát.

Szolnokon 2012-ben indult újra a mozgalom, amit a Zagyvaparti Tiszta Udvar, Rendes Ház Közhasznú Egyesület karolt fel. Az egyesület célja, hogy összefogásra ösztönözze a helyi lakókat és lakóközösségeket, ehhez az egyesület tagjai és támogatói nyújtanak segítséget a mozgalomban résztvevők számára – hangzott el a sajtótájékoztatón. Tavaly a szolnoki, Dózsa György út 14-es ház tudhatta magáénak a megtisztelő címet és az oklevelet.

Három kategóriában lehet indulni a címért: a földszinti és családi ház kategóriában, a 4-6 emeletes társasházak, illetve a 6 emelet feletti társasházak csoportban. Idén már nyolc pályázat érkezett be az egyesülethez, de július 31-ig még bárki leadhatja jelentkezését, de a házak környezetét érdemes folyamatosan rendben tartani és csinosítani, hiszen az egyesület tagjai jártukban-keltükben figyelik a portákat – ez is az elbírálási folyamat része. Szempontjaik között van többek között a karbantartott épület és udvar, a járda, és az előkert is. A pályázat díjtalan, de akinek nincs megfelelő eszköze a környezete rendbetételéhez, azok támogatásként kerti szerszámokat és virágot is kérhet az egyesülettől.

A pályázat űrlapját a http://zturh-egyesulet3.webnode.hu/ címen lehet lekérni.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget