Ma 2018. 6. 23, szombat, Zoltán napja van.

Izgalmas sokadalommal vár az arTúr Fesztivál és Túri Vásár

2014.07.21 10:54. - Kovács Janka

Az idei évben is nagy a programkínálat Mezőtúr városában. A város szervezésében az egyik legrangosabb, legnevesebb rendezvénysorozat veszi hamarosan kezdetét 2014. augusztus 6. és 10. között. Immár XIII. alkalommal kerül megrendezésre az arTúr Fesztivál augusztus 6-9-ig, majd a hét megkoronázásaként a XXIII. Túri Vásáron vehetünk részt augusztus 10-én.

Hirdetés

-arTúrFeszt sajtóanyag-

Az eseményekkel kapcsolatban összevont sajtótájékoztatót tartott Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármestere, Bordács László a Mezőtúri Közművelődési és Sport KN Kft. ügyvezetője és Szűcs Dániel a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnöke.

A sajtótájékoztató a programsorozatra készített image videó megtekintésével kezdődött, majd a programfüzettel és a plakáttal ismerkedhettek meg a résztvevők.

A tájékoztatók sorát Herczeg Zsolt polgármester kezdte. Beszédében kiemelte, hogy Mezőtúr város Önkormányzatának legkiemeltebb rendezvényei veszik kezdetét hamarosan. A Túri Vásárnak több évszázados hagyománya van, volt mikor egy hétig tartottak ezek a vásárok, amelyre határainkon túl is érkeztek. Ezt a hagyományt kívánta feleleveníteni a városvezetés, amikor újra megrendezte a vásárt. Az idők folyamán az igények alapján kialakult, hogy a vásárt egy művészeti esemény előzi meg, az arTúr Fesztivál. – Úgy gondolom, hogy egy színvonalas programsorozat kerül megrendezésre augusztusban, ahol mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló eseményt. – Polgármester úr köszönetet mondott a támogatóknak, elsősorban az Emberi Erőforrások Minisztériumának, gazdasági társaságoknak és a médiapartnereknek.

Majd Bordács László ismertette az arTúr Fesztivállal és Túri Vásárral kapcsolatos tudnivalókat, közérdekű információkat. Bemutatta a rendezvény helyszíneit, elkészült kiadványait. Felhívta a figyelmet arra, hogy az idei évben is útzárat kell kialakítani nem csak vasárnap, hanem már szombat délután 13 órától. Erről részletesen az interneten, a Mezőtúr és Vidéke közéleti lapban és a televízióban tájékozódhatnak. Elmondta, hogy a Túri Vásárra érkeznek a vegyes árusok mellett népművészek is, az ő fogadásuk a hagyományok ápolásának jegyében is telik.

A programfüzetet kézbe véve látszik, hogy nem csak a két rendezvény programkínálata jelenik meg benne, hanem helyet kaptak a város különböző pontjain zajló kísérő rendezvények, valamint az augusztus 19-20-ai programok listája is. Erről Szűcs Dániel tájékoztatta a lakosságot. Kiemelte, hogy egy színes programsorozat veszi kezdetét, a fő helyszíneket kiegészíti több más művészeti- és, sportesemény. Ismét lehetőség lesz a Városháza toronylátogatására, megrendezésre kerül a Túri Kupa utcai futóverseny és a horgászverseny is. Az augusztus 19-20-ai eseményekkel kapcsolatban elmondta, ismét lehetőség lesz a Hortobágy-Berettyó vizén vízibiciklizni, kajakozni, kenuzni. 19-én este a parton zajló programokat lampionúsztatás zárja, majd a Kossuth téren Kasza Tibi fellépése után a Projekt 4.1 zenekarral utcabálon vehetünk részt. 20-a délelőtt az Alföldi Sárkányok Harca elnevezésű sárkányhajó verseny zajlik majd, délután pedig az Államalapítás Ünnepe alkalmából tartandó rendezvények következnek.

A részletes programokat megtalálják a Mezőtúr és Vidéke különszámában és az interneten. A városvezetés és a szervező kft nevében várunk minden látogatót Mezőtúrra a 2014. augusztus 6-10. között megrendezésre kerülő ArTúr Fesztiválra és Túri Vásárra.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.06.20. 24.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget