Ma 2020. 2. 28, péntek, Elemér napja van.

Életveszélyes helyen akartak szórakozni a szolnoki fiatalok

2014.07.23 12:01. - Kovács Janka

Még a rendezvény előtt meghiúsította a tervet az a közös hatósági ellenőrzés, amely egy életveszélyessé nyilvánított épületben történt a napokban Szolnokon. A statikailag veszélyes helyre ugyanis bulit szerveztek, ám a katasztrófavédelem, a társhatóságokkal együtt, még idejekorán közbelépett, így nem történt baj.


Az épület szerkezetére vonatkozó biztonsági aggályokat, tiltást természetesen a társhatóság fogalmazta meg, a katasztrófavédelem azt vizsgálta, hogy a tűzvédelmi szempontok érvényesülnek-e. Megállapították, hogy a szórakozóhelyen a tűzoltókészülékek felülvizsgálata nem volt igazolható, az irány- és jelzőfények egy része hibás volt, tűzvédelmi szabályzat és tűzriadóterv is hiányzott. Mindezek akkor fontosak igazán, ha a nagy tömegben pánik tör ki, netán tűz keletkezik az épületben, és az alkalmazottaknak fogalmuk sincs arról, mi a teendőjük ilyenkor. Erre a bulira több száz fiatalt vártak.
A megyeszékhelyen egyébként javult a szórakozóhelyek biztonsága. A hatóság eddig csaknem harminc ellenőrzést tartott, és csak kisebb hiányosságokat állapított meg, ezekre fel is hívta a figyelmet. Ennek az az oka, hogy több éve folyamatosak a váratlan ellenőrzések, így a tulajdonosok, üzemeltetők már tudják, mik az előírások, mire kell figyelni. A nyári zenés, táncos rendezvények is górcső alá kerülnek, a hatóság idén eddig nem talált olyan hibát, ami miatt közbe kellett volna avatkoznia. Kiemelt figyelmet kapnak a tűzijátékot is szerepeltető rendezvények, ezek regisztrációja, engedélyeztetése folyamatos.
 
- közölte S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivő


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.26 (8. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget