Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

PARTI TÚRA utolsó előadása - XIX. Regionális Katonazenekari Fesztivál

2014.08.27 14:06. - Kovács Janka

A PARTI-TÚRA koncertsorozat utolsó állomásához érkezett: a Szolnok Napán hallgathatjuk meg a XIX. Regionális Katonazenekari Fesztivál legremekebb darabjait a Szolnoki Szimfonikusokkal és a Budapest Honvéd Férfikarral kiegészülve.

Hirdetés

A Parti Túra szolnoki nyári koncertsorozat a grandiózus XIX. Regionális Katonazenekari Fesztivállal zárul augusztus 29-én, 18,30 órakor. A koncert első részében a fesztiválon résztvevő katonazenekarok mutatkoznak be, Tata, Hódmezővásárhely, Budapest és Szolnok helyőrség zenekarai. Úgynevezett gyep show-t, zenés alaki gyakorlatokat mutatnak be, a látványos bemutatóban a humort és a fegyelmezett katonai magatartást vegyítik a katonazenekarok. A második részben lép színre a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a fesztiválon résztvevő katonazenekarokkal együtt, ez alkalommal is Izaki Maszahiro vezényletével. Az est különlegességét a világszerte egyedülálló 40 fős Budapest Honvéd Férfikar, Európa egyetlen hivatásos férfikórusa adja.
Molnár János, százados, Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Légierő Zenekar Szolnok helyettes karmestere elmondta: „A már közel két évtizedes hagyománnyal rendelkező eseményt minden évben egy-egy a megszokottól eltérő újítás teszi még érdekesebbé. Idén a katonazenekari fesztivál második felében a Budapest Honvéd Férfikar lesz a vendégünk, Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy vezetésével. A világszerte egyedülálló, 40 fős Budapest Honvéd Férfikar Európa egyetlen hivatásos férfikórusa. „
A Magyar Örökségdíjas kórus rendkívül gazdag és változatos repertoárral rendelkezik. Műsorrendjén egyaránt megtalálhatók a világhírű oratórikus művek, népszerű operák és örökzöld operett dallamok, valamint a férfikari „a cappella” kórusirodalom legjobb alkotásai.
Az énekkar szívesen kirándul a könnyűzene területére is, crossover koncertek képében. A Honvéd Férfikar karigazgatója Strausz Kálmán Liszt-díjas karnagy.
Karmesterek, akikkel együttműködtek: Doráti Antal, Fischer Iván, Fischer Ádám, Kocsis Zoltán. Neves külföldi karmesterek is álltak már a kórus élén, pl. Lamberto Gardelli, Juri Simonov, Giancarlo Viotti. Nos hát ezt a férfikart hallhatja augusztus 29-én Szolnok közönsége a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a fesztiválon résztvevő katonazenekarok kíséretében.
Néhány műsorszám az elhangzó repertoárból: elhangzik pl. a Bánk bánból a Hazám, hazám férfikari átdolgozásban, vagy a Trubadúrból a Cigánykórus és a Katona kórus. De hallhatja a közönség Kodály Háry Jánosából a Toborzót, ill. Weber Bűvös vadászából a Vadászkart. A koncert helyszíne a szolnoki Kossuth tér. A fesztivál koncertjeire szeretettel várunk minden zene iránt érdeklődő embert. Megéri eljönni. Szép lesz!
 
www.szolnokiszimfonikusok.hu
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget