Ma 2020. 6. 2, kedd, Anita, Kármen napja van.

Október végéig biztosított Tilalmas lakóinak vízellátása

2014.09.01 16:17. - Kovács Janka

Október 31-ig biztosított a Karcag külterületén lévő Tilalmas lakosainak vezetékes vízzel való ellátása, miután a múlt héten aláírta az erről szóló módosított szerződést az önkormányzat és a tanyaközpontnak vizet biztosító gazdasági társaság képviselője - közölte a város polgármestere hétfőn az MTI érdeklődésére.

Hirdetés

     Dobos László (Fidesz-KDNP) elmondta: a tilalmasi lakóingatlanok vízellátását hosszú távon az önkormányzat az ingatlanokon fúrt kutak létesítésével kívánja megoldani. Ennek előkészítése még folyamatban van, ezért határozott úgy augusztus 13-i soron kívüli ülésén a képviselő-testület, hogy a vízszolgáltatóval korábban kötött bérleti szerződést október végéig meghosszabbítják.
    Hozzátette: a nem ivóvíz minőségű, gazdasági vizet biztosító Karcag-Tilalmasi Mezőgazdasági Kft.-nek Karcag önkormányzata havonta mintegy 300 ezer forint bérleti díjat fizet a rendszer használatáért. Emellett palackos ásványvíz kiszállításával gondoskodik a lakosság ivóvízzel való ellátásáról is. 
    Dobos László jelezte: az önkormányzat ingatlanonként 150 ezer forint kamatmentes kölcsönt ajánlott fel 15 évre azoknak, akik kutat fúratnak vízellátásuk megteremtéséhez. Ezt a megoldást több lakossági fórumon ismertették, és levélben is tájékoztatták a tilalmasiakat. A tanyaközpontnak mintegy száz lakója van.
    A múlt szerdán több hírportálon azt jelent meg, miszerint szeptember elsejével megszűnik a vízellátás Tilalmason. Ezt az állítást a karcagi polgármester még aznap cáfolta.
     A tilalmasi tanyaközpont az 1950-es években rabgazdaságként, később állami gazdaságként működött 1990-ig. Az állami gazdaság privatizációja után a területen lévő víziközmű-vagyont az új tulajdonos, a Karcag-Tilalmasi Mezőgazdasági Kft. vette át, és biztosította a vízszolgáltatást.
    A szigorodó egészségügyi határértékek teljesítését a vízbázisok és ivóvízrendszerek azonban már nem tudják biztosítani, így a Karcag-Tilalmasi Mezőgazdasági Kft. tulajdonában lévő kút vize ma már ipari-gazdasági víznek minősül. 
    Karcagnak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve írta elő, hogy az érintetteknek ivóvizet biztosítson.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget