Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Vállalkozói és IT szolgáltatóházat adtak át a Gima Szolnok Ipari Logisztikai Parkban

2014.09.15 15:26. - Kovács Janka

Elkészült a Gima Szolnok Ipari Logisztikai Parkban az ipartelepítést segítő két új vállalkozói ház, valamint egy IT szolgáltatóház - jelentette be Koós László, a parkot működtető kft. ügyvezető igazgatója a hétfői szolnoki átadáson.


    Az együttesen 1200 millió forint értékű beruházás európai uniós segítséggel valósult meg, miután a cég sikeres pályázata révén 50 százalékos, kereken 600 millió forintos támogatást kapott az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programjából (ÉAOP) a kivitelezésre - tette hozzá a cégvezető.  
    Kiemelte, hogy a projekt keretében felépült korszerű, 668 négyzetméteres IT szolgáltatóház segítségével látványosan bővült az alföldi megyeszékhely ipari parkjának informatikai támogatottsága.
    Ismertetése szerint ez a létesítmény a legmodernebb felhőalapú szolgáltatást nyújtó szerver központnak és data centernek ad otthont, hogy ily módon egyfajta versenyelőnyt biztosítsanak a betelepülőknek. Továbbá ezen központon át valósul meg az a szélessávú üvegszálas internet és IP telefon-szolgáltatás, amely lehetővé teszi például egy banki elszámoló központ, egy K+F+I fejlesztő vagy egy külföldről is átprogramozható gépipari gyártó bázis letelepülését a parkban.
    Koós László kitért arra is, hogy a szükséges elektromos energiát jelentős részben egy 500 kwp teljesítményű napelemes erőmű szolgáltatja az üzemelő eszközök számára. A közvilágítási hálózatba tesztelési céllal beépítették a legmodernebb magyar fejlesztésű LED-es világítótesteket, hogy minden érdeklődő a gyakorlatban győződhessen meg róla, működtetésük gazdaságosabb-e a hagyományos technikai megoldásoknál.
    A két, fejépülettel és a hozzá tartozó csarnokrésszel elkészült vállalkozói házak gyártócsarnoknak is alkalmasak, az épületekbe legalább öt vállalkozás beköltözését várják az átadás utáni években. A csarnokok sem nélkülözik a világszínvonalú technikai megoldásokat, így a leghatékonyabb Kübler gyártmányú energiatakarékos feketesugárzókkal, valamint a megújuló infrasugárzókkal szerelték fel őket. A vállalkozói házakba települő vállalatok közvetlenül közel félszáz új munkahelyet teremthetnek a megyeszékhelyen.           
    Szalay Ferenc (Fidesz) polgármester jelezte, hogy jól döntött a GIMA, amikor Szolnok nyugati részén alakított ki ipari parkot, mert ez a létesítmény lesz legközelebb az épülő M4-es autópályához, ami külföldi befektető által mindig favorizált földrajzi ipartelepítési tényező.
    Örömtelinek nevezte, hogy a városban már három nagy ipari park található, az AC-DC parkot például a megszűnt papírgyár helyén hozták létre, az önkormányzat által fenntartott 126 hektáros ipari park pedig éppen a napokban telt be a kínai-magyar beruházásban megépítendő citromsavgyár alapkőletételével.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget