Ma 2020. 8. 10, hétfő, Lörinc napja van.

Várakozáson felül sikeres az Észak-alföldi JOGPONT+ Mini ingyenes jogsegély-hálózat

2014.09.16 14:21. - Kovács Janka

Az Észak-alföldi JOGPONT+ Mini Hálózat helyi irodáit 2014. november végéig 23 településen kereshetik fel a munkavállalók, a munkaadók és a lakossági érdeklődők, hogy térítésmentesen kapjanak segítséget ügyes-bajos dolgaik jogi útvesztőiben.

Hirdetés

sajtóközlemény

Az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) koordinálásában Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vehető igénybe az ingyenes jogi tanácsadás. A gyakorlott ügyvédek közreműködésével működő szolgáltatás az Észak-alföldi régió három megyéjének 23, jellemzően tízezer főnél kisebb lélekszámú településén bárki számára hozzáférhető.

 

A 2013 júniusában megnyitott JOGPONT+ Mini irodák térítésmentes tanácsadás által járulnak hozzá a régióban az állampolgárok tájékoztatásához és jogtudatosságuk növeléséhez, különösen a munkajog, a családjog, a társadalombiztosítási és közigazgatási jog, a társasági jog, cégjog, valamint – kizárólag magánszemélyek számára – pénzügy és adótanácsadás területén. Érdemes élni a lehetőséggel, mivel az ingyenes jogsegély igénybevételével hosszantartó és költséges bírósági eljárások előzhetőek meg.

A helyi irodákban az ügyvédek egyedi, komplex szaktanácsot adnak a személyesen érdeklődő ügyfeleknek, azonban a vonalas telefonról (adott időszakban) ingyen hívható jogsegélyszolgálat is elérhető, hasonlóan a postai, e-mailes és az internetes online tanácsadáshoz. A jogi tanácsadás elsőrendű célcsoportjába különösen a munkavállalók, álláskeresők, fiatalok és 50 év felettiek, a vállalkozók és vállalkozni szándékozók tartoznak.

Az Észak-alföldi JOGPONT+ Mini 23 irodáját 2014. augusztus végéig mintegy 3400 ügyfél kereste fel. A projekt statisztikai adatai azt mutatják, hogy az ingyenes jogsegély legnépszerűbb területei közé a családjog, a munkajog, a cégjog és a közigazgatási jog tartozik. A szolgáltatás 2014. november végéig működik, melyet bárki – vállalkozók és alkalmazottak, illetve a lakosság is – igénybe vehet.

A munkaadói oldalt képviselő IPOSZ a TÁMOP-2.5.3. B-12/1-2012-0005 – „Észak-alföldi Jogpont+ Mini” című projekt keretében hozta létre, illetve fejlesztette tovább az ingyenes jogsegély-hálózatot konzorciumi együttműködésben a munkavállalókat képviselő LIGA Szakszervezetekkel. Az országos szinten működő JOGPONT+ Mini projekt sikeres végrehajtását képzések és szakmai rendezvények biztosításával támogatja a Nemzeti Munkaügyi Hivatal által kezelt „ A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” c. (TÁMOP 2.4.8.-12/1-2012-0001) projekt.

Az Észak-alföldi JOGPONT+ Mini szolgáltatásairól bővebb információ és az ügyfélfogadás aktuális rendje a www.jogpontplusz.hu holnapon található.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ingyenes szolgáltatás a jogi képviselet ellátására nem terjed ki!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.                                   

Ipartestületek Országos Szövetsége

Észak-alföldi JOGPONT+ Mini projektmenedzsmentHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget