Ma 2018. 12. 17, hétfő, Lázár napja van.

Modern térfigyelő kamerákat telepítenek Szolnok határaiba

2014.10.08 12:27. - Kovács Janka

Szolnok ki- és bevezető útjainál modern „Városőrző” kamerák telepítésére kerül sor. Az első öt kamerát 2011-ben Szandaszőlősön helyezték üzembe, a sikeres tesztidőszak után újabbakkal gyarapodik a város.


   2011-ben állították próbaüzembe Szandaszőlős ki- és bevezető útjainál, valamit a Gorkij és a Vörösmező utcák kereszteződéseiben a Telekom modern „Városőrző” kameráit, melyek a nemcsak a bűnfelderítés során, de a lakosság szubjektív biztonságérzésének növelésében is bizonyította hasznosságát. Többek között e kamerák nagyfelbontású, jó minőségű képeinek köszönhetően tudták a Baunok-gyilkosság tetteseinek a rendszámát is leolvasni. Szolnok városa és a Magyar Telekom több éves sikeres együttműködésének köszönhetően tíz Városőrző kamera kerül telepítésre a város határainál lévő utakon.
   Szalay Ferenc polgármester elmondta, az elmúlt három évben kiépített kamerák mellé most öt újabb helyszínen, további tíz kamera kerül telepítésre. Ezek a helyszínek a Besenyszög, Jászberény, Tószeg, Szajol útjai, illetve a Széchenyi városrész ki- és bevezető része. A kamerák jó minőségű, nagy felbontású képeket továbbítanak a rendőrségnek, de éjjellátó, rendszámfelismerő tulajdonságuk is van, emellett traffipaxként is használhatóak, emelte ki pataki Róbert, a Magyar Telekom stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettese. A kamerák telepítésének költsége 20 millió forint, fenntartása évente 3 millió forintba kerül.
   Jelenleg 43 kamerával figyelik Szolnok történéseit, melyek a bűncselekmények felderítésében fontos szerepet játszanak, de a város emellett további 44 kamerára pályázik. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget