Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Az értékes domain vásárlás 5 titka

2014.10.16 14:25. - Kovács Janka

Ahhoz kétség sem férhet, hogy az internetben és a weboldalakban nagy pénz rejlik, ám ez csak akkor igaz, ha megfelelő szakértelemmel tevékenykedik valaki a területen. Sokszor a szemfülesség és a naprakészség is szerepet játszik abban, sikerül-e esetleg egy már felépített látogatottsággal rendelkező, népszerű domain-t megszerezni. (x)


-Pr cikk-

Számos olyan weboldallal találkozni, amely éppen megszűnőben van, de mielőtt a regisztrátor felmondja azokat, még lehetőség van azok megszerzésére. Nem véletlen, hogy az éppen felszabaduló nevek listáját sokan böngészik, hiszen egy jó találattal a későbbiekben nagy pénzt ki lehet hozni egy-egy oldalból – főleg, ha a keresőoptimalizálási szempontokból kiváló jellemzőkkel bír az.

A Dima, mint tárhely szakértő is úgy véli, hogy ha sikerül egy jól hangzó, rövid nevet megszerezni, ami ráadásul a korábbi kereső értékek öröklésével előnyös pozícióból indul, az bizony egyes befektetőknek, vállalkozóknak sokat megérhet. Nézzük tehát, milyen szempontok alapján érdemes válogatnia a lejárt domain nevek között!
 

1. Rövid, jól csengő név
Miként domain név választás alkalmával, így a lejártak közötti keresgéléskor is érdemes azokat előnyben részesíteni, amelyek sok lehetőséget rejtenek magukban. Mire gondolunk pontosan? Vannak olyan területek, melyek iránt mindig fokozott érdeklődés mutatkozik, tehát ha a címben ilyen kulcsszó szerepel, vagy a könnyű megjegyezhetőség miatt is népszerűnek mutatkozik a domain név, az már egy jó kiindulópont lehet a vásárláshoz.

2. A domain előélete
A keresőoptimalizálás, az oldalra mutató linkek száma mind olyan információk, melyek befolyásolhatnak egyik vagy másik domain választása mellett. Egy kis szerencsével valóban fillérekért juthatunk olyan névhez, melyre egykori tulajdonosa sokat költött, s ezáltal előkelő helyet foglal el a keresőkben. Erre felhúzva tehát saját oldalunkat, termékeinkkel, szolgáltatásainkkal, a korábbi munka babérjait arathatjuk.

3. Alacsony árak, vagy akár ingyenesség
A lejárt és megszüntetett domain nevek is megszerezhetőek természetesen, a domain regisztrátornál történő igénylés, majd az éves domainfenntartási díj azonban sok esetben rendkívül olcsó, ha ugyanazon szolgáltatónál tárhely csomagot is igénybe veszünk hozzá. A dima.hu szakemberei szerint is érdemes tehát a piaci kínálatban ilyen téren is otthonosan mozogni, ha lejárt domain vásárlása a cél.

4. Jogi viták elkerülése
Az értékes felszabaduló domain nevek regisztrálásától semmiképpen nem szabad tartani, még akkor sem, ha időről-időre felröppen egy-egy jogi procedúra híre a témában. Abban az esetben, ha nem a fogyasztók megtévesztéséről, vagy hitelrontásról van szó, akkor a domain regisztrálása semmilyen negatív jogi következményt nem fog maga után vonni.

5. Előrelátás és tervezés
Mint már említettük, a lejárt domain-ek közötti keresgéléskor mindig érdemes a benne rejlő értéket szem előtt tartani. Mindegy, hogy egy nagyvállalat számára érhet sokat a jövőben a cím, vagy saját cége számára hozhatja ki belőle a maximumot, tervezni már a vásárlás előtt célszerű. A körültekintő gondolkodás és persze a szakmai hozzáértés előbb vagy utóbb meghozzák gyümölcsüket.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget