Ma 2020. 7. 10, péntek, Amália napja van.

Bucsi Réka, Nagy Dénes és Alexander Heringer fődíjas a szolnoki képzőművészeti filmfesztiválon

2014.10.20 14:48. - Kovács Janka

Bucsi Réka animáció, Nagy Dénes dokumentumfilm, Alexander Heringer játékfilm kategóriában nyerte el a szolnoki képzőművészeti filmfesztivál fődíját.

Hirdetés

    Az idei Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválon a versenyszekció legjobb animációját, dokumentum- és játékfilmjét egyenként félmillió forintos fődíjjal jutalmazták.
    Animáció kategóriában Bucsi Réka Symphony No. 42 című munkája nyerte az elismerést az animáció és a hang összekapcsolásának példaértékű megoldásáért, és azért, mert a film a maga végtelen szabadságával a nézőt is mintegy alkotótárssá teszi.
    Nagy Dénes Másik Magyarország - Töredékek egy falu hétköznapjaiból című dokumentumfilmje, amely a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatásának köszönhetően valósult meg, szintén fődíjas lett. A zsűri kiemelte az alkotás realizmusát, humanizmusát, sallangmentes, nemes letisztultságát. Indoklásuk szerint nemcsak esztétikailag, hanem - és ez sokszor nehezebb elérni - morálisan is kiemelkedő műről van szó.
    Játékfilm kategóriában a fődíjat Alexander Heringer Tovatűnt szerencse című filmje kapta korszerű technikájáért, az álló- és mozgókép határterületének filozófiai kérdéseit boncolgató hozzáállásáért és sajátosan mozgalmas stílusáért - tájékoztatták szervezők vasárnap az MTI-t. 
    A Muhi András producer, Szurcsik József képzőművész és Ulrich Gábor animációs filmrendező által alkotott zsűri különdíjban részesítette Hertelendi Amandát Bánom azt című munkájáért, Dobos Tamást a Másik Magyarország -operatőrét és Juan Pablo Zaramellát Luminaris című munkájáért. 
    A díjakat Kollarik Tamás a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora adta át, aki beszédében kiemelte a szolnoki filmfesztivál fontosságát, méltatta Demeter István, a Szolnoki Tisza Mozi vezetőjének, az esemény szervezőjének azt a munkáját, amelyet a magyar film érdekében végez. Kollarik Tamás megjegyezte, hogy a már több mint három évtizedes múltra visszatekintő Szolnoki Filmfesztivál, valamint a Budapesten zajló Magyar Filmhét mutatja a magyar filmkultúra erejét és bizonyítja, hogy él a magyar film, valamint a magyar állami filmtámogatási rendszerek is működnek.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget