Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Császár Gyöngyi színésznő búcsúztatása - kegyeletüket egy szál virággal róhatják le

2014.10.21 14:02. - Kovács Janka

Császár Gyöngyi, a szolnoki Szigligeti Színház színésznője október elején hunyt el - a hamvasztás utáni búcsúztatása a színház előcsarnokában lesz október 29-én, 15.00-kor.

Hirdetés

Császár Gyöngyi színésznő, a Szigligeti Színház örökös tagja életének 59. évében, október elején váratlanul elhunyt. 

"Tavasszal megbetegedett. Súlyos kór támadta meg törékeny testét. Gyenge lett, nem vállalt több játékot, májusban már nem játszott a Mágnás Miskában sem, pedig ott kerekesszéket talált ki számára rendezője, igazgatója. Gondoltuk, nagyot pihen, gyógyul, a nyár végeztével aztán újra beáll kollégái közé. Nem így lett. A gyengeség nem tágított mellőle, fogva tartotta. Aztán nyár végén örömmel számolt be arról, hogy egy nagyon drága kezelést fog kapni. Mindenki reménykedett…

Az 1956-os forradalmat már megérte, hiszen éppen két hónapos volt az események időszakában. Gyermekkorát meghatározta, hogy édesanyját korán elveszítette. 1977–78-ban a 25. Színház stúdiójában, majd 1978-tól 1981-ig a Népszínház Stúdiójában tanult. A Szegedi Nemzeti Színház szerződtette 1981-ben, majd 1982-től 1986-ig a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház volt az otthona. 1986 óta a szolnoki Szigligeti Színház társulatának tagja. Repertoárja széles volt, a karakterszerepektől a drámai hősnőkig, a komikumtól a tragikumig mindent nagy sikerrel, és kollégái nagy szeretetétől övezve alakított. A közönség is nagyon szerette, hiszen minden alakításán átütött személyiségének számos vonzó tulajdonsága: szeretete, derűje, különleges humora, megható szeretetéhsége.

Gyöngyikét nagyon lehetett szeretni. Ő is nagyon tudott szeretni. A gyerekek imádták. Úgy szólította meg őket, hogy azonnal áttört minden ember és ember közötti falat. Minden gyermekkel mély barátságot kötött, rögtön, első látásra. Harsány volt, és ellenállhatatlan. Neki nem adatott meg a boldog családi élet, gyermeke sem született, pedig mi mindent megtett volna értük!" -  emlékezik meg róla a Szolnoki Szigligeti Színház Facebook oldalán. Tovább itt olvasható!
 

A hamvasztásos temetés után a Szigligeti Színház előcsarnokában tartják a búcsúztatását 
2014. október 29-én, 15.00 órakor.
Ezt követően hamvait  - kívánságára –  a Tisza folyónak adjuk át. 
Kérjük, kegyeletüket egy szál virággal róják le!
 
A Szigligeti Színház saját halottjának tekinti.
 
- közölte a szolnoki Szigligeti Színház Igazgatósága.
 






Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail



 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget