Ma 2019. 1. 16, szerda, Gusztáv napja van.

Megalakult a Szolnok megyei közgyűlés, újra Kovács Sándor az elnök

2014.10.22 14:15. - Kovács Janka

Ismét Kovács Sándort, a testület korábbi fideszes irányítóját, a Fidesz-KDNP megyei listavezetőjét választotta elnöknek szerdai alakuló ülésén a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat közgyűlése.

Hirdetés

    Az elmúlt 4 évben Jász-Nagykun-Szolnok a megyék rangsorában az utolsó harmadból a középmezőnybe emelkedett, ezért a következő fél évtizedben nem lehet kisebb a testület és az elnök ambíciója, mint az első egyharmadba kerülést megcélozni - fogalmazott rövid székfoglaló beszédében a testületben harmadik ciklusát töltő Kovács Sándor, aki a leadott és hiánytalanul érvényes 19 voksból a 11 tagú Fidesz-KDNP-frakció létszámánál öttel több, 16 támogató szavazatot kapott.
    Hozzátette: elsősorban a megye 400 ezer lakójának, a pártoknak és a kormánynak csak ez után tartoznak elszámolással. Nem csekély a feladat, de együtt 19-en és 400 ezren megvalósítható – mondta a közgyűlés alelnöki tisztét 2006-2010 között, míg elnöki funkcióját az előző ciklusban betöltött Kovács Sándor.
    A testület szerdai alakuló ülésén főállású alelnöknek a tagok közül Berec Zsolt Miklóst (Fidesz-KDNP) választották 11 szavazattal, míg a közgyűlés külsős tagjaként Csoór György (Fidesz-KDNP) 15 szavazattal immár második ciklusát kezdheti meg, mint társadalmi megbízatású alelnök.
    Az október 12-i önkormányzati választás eredményeként a 19 tagú megyei képviselő-testületbe 11-en jutottak be a Fidesz-KDNP színeiben, a Jobbikot öt, az MSZP-t kettő, a Demokratikus Koalícióéról pedig egy tag képviseli a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat közgyűlésében. 
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget