Ma 2020. 6. 4, csütörtök, Bulcsú napja van.

Kihűléstől mentettek meg három embert a rendőrök

2014.10.28 11:08. - Kovács Janka

Október végével beköszöntött a hideg időjárás, mely veszélyt jelenthet az utcákon és a fűtetlen lakásokban élőkre. Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrei az elmúlt napokban több állampolgárnak is segítettek, akiket a kihűlés veszélye fenyegetett.


Az idejében érkező jelzés életeket menthet.
Állampolgári jelzés alapján érkeztek a járőrök 2014. október 21-én 21 óra 15 perckor a karcagi vasútállomás területére, ahol az egyik buszon egy zavartan viselkedő idős bácsi tartózkodott, aki nem tudta hol lakik. A rendőrök miután megállapították a bácsi lakcímét, szolgálati gépkocsijukba ültették, otthonába vitték, ahol már hozzátartozói várták.
Szintén állampolgári jelzés és közreműködés alapján segítettek a rendőrök egy tiszaszőlősi lakosnak. A járőrök saját házának omladozó falai között átfázva találták meg a férfit 2014. október 22-én a délelőtti órákban. A rendőrök megállapították, hogy a lakhatásra teljesen alkalmatlan épületben nincs egyetlen egy ép nyílászáró, illetve működő fűtőtest sem. A rendőrök az önkormányzat közreműködésével intézkedtek a férfi biztonságos helyre szállításáról, így megóvva őt a kihűléstől.
Járőrök találtak rá egy középkorú férfira, aki 2014. október 25-én 21 óra 30 perc körüli időben pizsamában és papucsban gyalogolt Tiszafüred egyik utcáján. Az egyenruhások nehezen tudtak kommunikálni a zavartan viselkedő férfival, akit – miután megállapították személyazonosságát - szolgálati gépkocsival vittek vissza tartózkodási helyére.   
 
A kihűlés a hajléktalanokat és az egyedül élő, idős embereket veszélyezteti leginkább. A hajléktalanok különösen kiszolgáltatottak az időjárás körülményeinek, éppen ezért a szolgálatban lévő rendőri állomány kiemelt figyelmet fordít rájuk. A rendőrség kéri, hogy idős hozzátartozóikat, szomszédjaikat látogassák gyakrabban és próbálják meg felhívni figyelmüket a tél veszélyeire. Óvjuk embertársainkat!
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.06.03 (21. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget