Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Télbe burkolózik Szolnok

2014.10.30 15:46. - Kovács Janka

A télre készülve beszedik a virágokat, elzárják a szökőkutakat és több szoborra légáteresztő ponyva kerül, majd megkezdődik az ünnepi díszkivilágítás felhelyezése is.


November elején megtörténik a virágedények leszerelése a villanyoszlopokról, ezeket hamarosan az ünnepi fények váltják. Az egyik legfontosabb teendő a szökőkutak felkészítése a „téli álomra”, melyek várhatóan november 3-tól egészen tavaszig nem üzemelnek.
 
Hogy elkerüljék az időjárás okozta károsodást, több szoborra légáteresztő ponyva kerül. A Damjanich-szobor, a Szabadság téri obeliszk, az Agóra előtti Lantos nő valamint az Ivó nő szobra (a „fehér ház” mögötti szökőkút alakja) nem a hagyományos fóliás takarást kapja - amely alatt a hőingadozás hatására képződött pára fagypont alatt szerkezeti károkat okozhat -, hanem légáramlást biztosító ponyvát.
 
A Rózsaparkban álló Béres-kutat is  november 3-án zárják le. Erre azért van szükség, mert a forráskúttól való távolság miatt fagyásveszély állt fent. A Béres-kút az időjárástól függően előreláthatólag jövő év márciusában indul újra.
 
A Városüzemeltetési Osztály már készül az ünnepi díszkivilágításra is, a szakemberek a következő hetekben próbaüzem során ellenőrzik, műszakilag rendben vannak-e az égők, szükség esetén kicserélik azokat. November 24-től, ahogyan már megszokhattuk, a belvárosban, a Széchenyi lakótelepen, a szandaszőlősi Lengyel Antal téren, valamint két új helyen, a Kőrösi úton és a Tallinn városrészben lesznek ünnepi fények. A felszerelt világítótestek nagyobb része korszerű, LED-es megvilágítású, amely jelentősen kevesebb áramot fogyaszt a hagyományos izzóknál, és szebb, erősebb fényű is. A díszkivilágítás egészen január közepéig teszi hangulatosabbá a várost.
 
November utolsó hetében kezdődik a Kossuth téren a hagyományos adventi, december első hetében pedig a Hild téren a karácsonyi vásár. 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget