Ma 2020. 5. 26, kedd, Fülöp napja van.

Bombát találtak Szolnokon

2014.10.31 13:02. - Kovács Janka

Ötszáz kilogrammos bombát találtak Szolnokon, a Tisza-hídnál, felújítási munkálatok közben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje péntek délelőtt az MTI-vel.


FRISS: Szajol külterületén talált -feltehetően II. világháborús - bomba miatt elrendelt vasúti és a vízi közlekedésben bevezetett forgalomkorlátozás 2014. október 31-én 15 óra 5 perckor megszűnt. 

Megsemmisítésre elszállítják a Szolnokon talált ötszáz kilogrammos bombát - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje pénteken az MTI-vel.
 
    Bátyi Edina elmondta: a világháborús amerikai bomba a vasúti hídnál, az odaszállított földből került elő felújítási munkák közben. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják. A terület lezárását kevéssel 15 óra után feloldották.
    A Mávinform tájékoztatása szerint a bomba miatt korábban nem jártak a vonatok Szolnok és Szajol között, de már megindult a közlekedés.

 

Áll a vonatforgalom a záhonyi és a lőkösházi vonalon a Szolnoknál talált bomba miatt

 

    Bátyi Edina elmondta: a világháborús amerikai bomba az odaszállított földből került elő.    Hozzátette: a mentesítés érinti a Szolnok és Szajol közötti vasúti közlekedést, és a vízi közlekedést is korlátozni fogják - írta az MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a tűzszerészek már a helyszínen vannak, hogy megvizsgálják a bombát és a megtegyék a szükséges lépéseket. A hídépítési munkálatokat végző munkások, munkagépek elhagyták a helyszínt. A terület közelében a vasúti és a vízi közlekedés 12 óra 20 perctől egyelőre szünetel. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget