Ma 2019. 10. 18, péntek, Lukács napja van.

Bombát találtak Szolnokon

2014.10.31 13:02. - Kovács Janka

Ötszáz kilogrammos bombát találtak Szolnokon, a Tisza-hídnál, felújítási munkálatok közben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje péntek délelőtt az MTI-vel.


FRISS: Szajol külterületén talált -feltehetően II. világháborús - bomba miatt elrendelt vasúti és a vízi közlekedésben bevezetett forgalomkorlátozás 2014. október 31-én 15 óra 5 perckor megszűnt. 

Megsemmisítésre elszállítják a Szolnokon talált ötszáz kilogrammos bombát - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje pénteken az MTI-vel.
 
    Bátyi Edina elmondta: a világháborús amerikai bomba a vasúti hídnál, az odaszállított földből került elő felújítási munkák közben. A robbanótestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják. A terület lezárását kevéssel 15 óra után feloldották.
    A Mávinform tájékoztatása szerint a bomba miatt korábban nem jártak a vonatok Szolnok és Szajol között, de már megindult a közlekedés.

 

Áll a vonatforgalom a záhonyi és a lőkösházi vonalon a Szolnoknál talált bomba miatt

 

    Bátyi Edina elmondta: a világháborús amerikai bomba az odaszállított földből került elő.    Hozzátette: a mentesítés érinti a Szolnok és Szajol közötti vasúti közlekedést, és a vízi közlekedést is korlátozni fogják - írta az MTI

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a tűzszerészek már a helyszínen vannak, hogy megvizsgálják a bombát és a megtegyék a szükséges lépéseket. A hídépítési munkálatokat végző munkások, munkagépek elhagyták a helyszínt. A terület közelében a vasúti és a vízi közlekedés 12 óra 20 perctől egyelőre szünetel. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.10.16. 41.szám
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget