Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

Programmá bővült a kültéri kondiparkok építése Szolnokon

2014.11.07 15:34. - Kovács Janka

Negyedéven belül a harmadik, önkormányzati forrásból megépült kültéri kondiparkot adták át csütörtökön Szolnokon. A helyi diákközgyűlés kezdeményezésére egyedi beruházásnak indult kondiparképítés egyedülálló programmá bővült a Tisza-parti megyeszékhelyen.


    A fejlesztésről szólva Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta: egy szolnoki diákközgyűlésen 2013-ben felmerült kezdeményezést karolt fel a város vezetése, amikor döntött az első, szeptemberben a Tiszaligetben átadott kültéri kondipark megvalósításáról.
    Akkor még mintegy 3 millió forintból egy erre szakosodott külső vállalkozást bíztak meg a munkával. Ám miután a pálya sikere nyomán újabbak kialakítását is támogatta a helyi önkormányzat, felmerült a „házon belüli” kivitelezés gondolata. A megyeszékhely műszaki szakközép- és szakiskolája vállalta a speciális feladatot, melyet a szükséges tanúsítványok beszerzését követően rögtön két pálya megépítésével teljesített.
    Ezek egyikét szerdán Szolnok-Szandaszőlősön, míg a másikat csütörtökön a Széchenyi városrészben adták át. Ez utóbbi két létesítmény összesen került annyiba, mint az első, ráadásul az eddigi tapasztalatokat leszűrve és a fiatalokkal egyeztetve immár kifejezetten „felhasználóbarát”, a pálya leendő látogatóinak igényeire szabott megoldásokat alkalmaztak - mondta a polgármester.
    Szalay Ferenc jelezte, hogy az egyedülálló program a következő hónapokban újabb szabadtéri kondiparkok létesítésével folytatódik. A tervek között újabb helyszínként egyelőre a Kőrösi iskola környéke és a Tabán szerepel.
    A csütörtöki avatón kedvcsinálóként a Szolnoki Street Workout csapat tartott bemutatót. A közösség egyik alapítója, Erdélyi Ádám ezt megelőzően arról beszélt: a saját testsúlyos edzés világszerte, így Magyarországon is látványosan fejlődő szabadidős mozgásforma. Hangsúlyozta: bár az olykor akrobatikus elemeket is tartalmazó gyakorlatok a kívülállók számára veszélyesnek tűnnek, a sportágak bármelyikéhez szükséges koncentrációval és elővigyázatossággal itt is elkerülhetők a sérülések és a felesleges kockázatvállalás. 
    A Szolnoki Street Workout csapatot két éve ketten alapították, azóta a létszám már kéttucat körül jár, 10-től 50 évesig szinte minden korosztály képviselteti magát soraikban, és tömegek érdeklődését keltették fel a városban tevékenységükkel.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget