Ma 2018. 9. 25, kedd, Eufrozina napja van.

Országos Betétbiztosítási Alap: a Tisza Takarék csaknem összes betétese pénzéhez jutott

2015.01.13 16:30. - Kovács Janka

A Tisza Takarék egyértelmű jogosultsággal rendelkező betéteseinek kártalanítása már befejeződött, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) nyilvántartása szerinti 7147 kártalanításra jogosult betétes több mint 99 százaléka pénzéhez jutott - mondta kedden az MTI-nek Tóth István, az OBA kommunikációs vezetője.


    A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly december 5-én vonta vissza a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a pénzintézetet
    A OBA december 11-én kezdte meg a Tisza Takarékszövetkezet betéteseinek kártalanítását, és a 20 munkanapos törvényi határidőn belül - ami kedden járt le - be is fejezte azt. 
    Tóth István kedden az MTI-nek elmondta: a Tisza Takarék korábbi ügyfelei közül annak a néhány tucat betétesnek a pénzét nem tudták még kifizetni, ahol ehhez gyám- és hagyatéki szervek közreműködése szükséges, illetve azokét, akiknél a takarékszövetkezetnél elhelyezett betét hitelfedezetként szolgált.
    A takarékszövetkezet ügyfelei egyenként legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő, több mint 30 millió forintot kaphatnak, függetlenül attól, hogy magánszemélyről vagy vállalkozásról van szó.
    A Tisza Takarékszövetkezet a 2014. szeptember végi adatok szerint 10 860 betétessel rendelkezett, működési területe jellemzően Jász-Nagykun-Szolnok megye és környéke. A takarékszövetkezet mérlegfőösszeg szerinti piaci részesedése a hitelintézeti szektorban nagyon csekély, mintegy 0,4 ezrelék volt.
    Az önkormányzatok nem tartoznak a biztosított betétesek körébe, így azok nem kapnak kártérítést az OBA-tól.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.09.19. 37.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget