Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Mik lehetnek az ekcéma okai?

2015.01.20 14:41. - Kovács Janka

Az ekcéma a bőrnek azon betegsége, amikor a felülete kiszárad, kipirosodik, de akár apró piros hólyagocskák is megjelenhetnek rajta, amik nedvedzenek, és borzasztóan tudnak viszketni. Az ekcéma nagyon megkeseríti a betegek életét, mert nem gyógyul egyszerűen, és képes könnyen és gyakran kiújulni.


Az okok szerteágazóak lehetnek

Az ekcéma kortól, nemtől függetlenül megjelenhet bárkin, sajnos nem tisztázott, hogy pontosan mi okozhatja. Az azonban valószínűsíthető, hogy öröklött hajlam is szerepet játszik a kialakulásában. A betegség kiújulásában az idegrendszer állapota, a stressz, az adott életszakasz megoldatlan problémái is fontos tényezők lehetnek. De a környezeti ártalmak, a szintetikus eredetű eszközök, tárgyak használata mind-mind elősegíthetik a megjelenését. Elkerülhetetlen a kozmetikai szerek, vegyszerek alapos vizsgálata használat előtt, hiszen ha nem figyelünk, sok olyan anyaggal találkozhat a bőrünk, amely irritálhatja, és elősegítheti az ekcéma tüneteinek megjelenését. 

Vannak olyan adottságok is, amelyek hajlamosítanak az ekcémára, ilyen például a nagyon száraz bőr, ezért fontos a bőrünk megfelelő hidratálása. Az allergiára való hajlam, a szénanátha is együtt járhat az ekcémás tünetek megjelenésével. Sokszor már kisgyermekkorban kifejlődik ez a betegség, és időről időre felerősödnek a tünetek, sőt sokszor egyéb allergiás reakciókkal járnak együtt. 
 

A legjobb kezelés kívül-belül is segít

Az ekcéma orvosi kezelése szteroid, vagyis hormontartalmú készítmények szedését jelenti jórészt, ezáltal nem kívánt mellékhatásai is lehetnek. Van azonban egy másik út is ennek a kellemetlen betegségnek a kezelésére, amely a természet kincsestárából merít, és azt alkalmazza a bőr normális állapotának helyreállítására.

Ezek a természetes kezelések gyógynövények hatóanyagait és vitaminok, ásványi anyagok bevitelét jelentik a gyógyulás érdekében. A gyógynövények kenőcsökben, krémekben kívülről nyugtatják a bőrt, és a gyulladását csökkentik, ilyen összetevők az aloe vera, az árnika, a körömvirág, a kamilla, rozmaring, levendula, és a cickafark. Együttes hatásuk jóval meghaladja azt, amikor egyenként használnánk őket a betegségek elleni harcban. A hillvital.hu balzsama 12 gyógynövény hatóanyagát tartalmazza a lehető leghatékonyabb elegyítésben, hogy az ekcéma tüneteit visszaszorítsa.

Az ekcéma kezelésében azonban nemcsak a külsőleg használt krémek eredményesek, felbecsülhetetlen értékük van a komplex tápanyag és vitaminkészítményeknek, amelyek arra hivatottak, hogy a szervezetet táplálják, ellássák a bőr problémamentes állapotának megteremtéséhez szükséges anyagokkal, és felerősítsék a gyógyulás érdekében. Ilyen összetevők az A, B2, B3, C, D, E vitaminok, kékszőlő őrlemény, ligetszépe olaj, zöld tea kivonat, szelén – ezek értéke felbecsülhetetlen a bőr szépségének, épségének visszaállításában.

Ami még nagyon sok esetben eredményt hoz az ekcémás bőr esetében, ha távol tartjuk magunkat mindentől, ami szintetikus, legyen az akár egy ruhanemű, egy parfüm, egy használati tárgy, vagy bármilyen számunkra ugyan kedves illatszer, kozmetikai eszköz, amely irritálhatná a bőrünket. Fontos, hogy amennyire lehetséges, a vegyszerek használatát is mérsékeljük.

Már azzal, ha színezék- és tartósítószer mentes termékeket használunk, nemcsak a konyhában, hanem a fürdőszobában is, sokat tehetünk bőrünk egészségének helyreállításáért.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget