Ma 2019. 6. 17, hétfő, Laura napja van.

Fiktív adatokkal vásároltak és adtak el 291 okostelefont

2015.01.27 11:52. - Kovács Janka

A Jászapáti Rendőrőrs több mint két évig tartó nyomozást fejezett be 43 gyanúsított ellen, melyben 291 darab nagy értékű mobiltelefon és közel 50 millió forint volt az okozott kár.

Hirdetés

A Jászapáti Rendőrőrs csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 25 éves P. Róbert helyi lakos és társai ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2012. május 29. és 2012. szeptember 18. közötti időben P. Róbert és élettársa a kedvezményes vásárlás érdekében, fiktív adatokkal, interneten keresztül kötött az egyik mobiltelefon szolgáltatóval előfizetői szerződéseket. Az előfizetésekhez minden esetben nagy értékű mobiltelefonokat is kértek, melyeket töredék áron, vagy ingyen kaptak kézhez. A megrendelők a telefonok árát, valamint a szerződésben foglalt havi díjakat nem kívánták megfizetni. A futár által kiszállított készülékeket valótlan tartalmú meghatalmazással ismeretlen személyek vették át. Az átvételt követően az okostelefonokat bontatlan csomagolásban értékesítették. A családtagok a SIM kártyákat ingyen használták a letiltásuk időpontjáig, amelyekről mobiltelefonos szerencsejáték fogadásokat is kötöttek, melyek nyereményének kifizetését a saját bankszámlájukra kérték.
A nyomozók megállapították, hogy a fenti elkövetési módszerrel 291 darab okostelefont rendeltek meg és szállíttattak ki. Ezeket - a megrendelő ismerősei és rokonai - összesen 43 különböző személy vette át. A bűncselekménnyel okozott kár összege megközelítette az 50 millió forintot. Az illetékes bíróság 2014. májusában három terhelt esetében elrendelte az előzetes letartóztatást, továbbá több lakóingatlan, személygépkocsi és bankszámla zár alá vételéről is rendelkezett.
A Jászapáti Rendőrőrs az ügyben indított nyomozást a napokban befejezte és az iratokat - a 43 gyanúsítottal szemben - vádemelési javaslattal megküldte a Jászberényi Járási Ügyészség részére.
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.29. 21.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget