Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

A várható ónos eső miatt óvatosságra int a Magyar Közút

2015.02.06 08:19. - Kovács Janka

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján a mai napon, azaz pénteken ónos eső, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést számos megyében, köztük Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, ahol ónos eső eshet.

Hirdetés

Korábban írtuk: Pénteken ónos eső eshet Szolnok megyében 

Útinform szolgálatunk péntek reggeli összesítése alapján az ország déli területein csapadékos az időjárás. Bács-Kiskun megyében Kiskőrös és Kecskemét környékén, Baranya megyében Pécs és Mohács tájékán ónos eső esik. Zala, Somogy és Tolna megye egyes területein havazik, illetve szállingózik a hó vagy havas eső esik. Békés és Csongrád megyében eső esik.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjének közleményében úgy fogalmazott: 
-Több száz munkagépünk folyamatos rotációban végzi a szükséges munkákat, reggel 7 óra után több, mint 150 gépünk végzett síkosságmentesítést a csapadékos területeken. Az autópályák és főutak burkolata túlnyomórészt száraz, a csapadékos területeken vizes, sónedves az úthálózat.
 
Az ónos esővel és havazásban érintett megyékben megelőzésképpen a szükséges helyeken elvégeztek sószórási munkákat. Ónos eső idején a csapadék azonban lemossa a burkolatról a kijuttatott szóróanyagot, így csak késleltetni tudják a síkosság kialakulását, ettől függetlenül folyamatosan dolgoznak a síkosságmentesítésen, de igazán hatékonyan csak akkor tudnak beavatkozni, ha a csapadék már elállt. 
 
A www.utinform.hu weboldalunkon minden nap 5.30. 7.30, 9.30, 12.30, 15.30, 17.30 és 21.30 óra körül teszünk közzé országos összesítést az aktuális út- és látási viszonyokkal kapcsolatosan, kérjük a felsorolt megyékben autózókat, hogy utazás előtt minden esetben tájékozódjanak weboldalunkon vagy diszpécsereinknél, minden elérhetőségünket megtalálhatják a fenti címen. Az aktuális forgalomkorlátozásokról szintén ezen az oldalon keresztül tájékozódhatnak. 
 
 
Képünk illusztráció


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget