Ma 2019. 3. 23, szombat, Beáta napja van.

Különösen rossz a megyénkben élők egészségének színvonala

2015.02.06 14:04. - Kovács Janka

Számtalan forrásból hallhatjuk, hogy a magyar népesség igen egészségtelenül táplálkozik. A jelentős változás elérése érdekében az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) szervezésében idén tavasszal egészségkommunikációs felmérésre kerül sor Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.


A magyar népesség egészségi állapota sokkal rosszabb, mint az az ország fejlettsége alapján elvárható lenne. A mutatószámokat tekintve az EU sereghajtói közé tartozunk, holott a hasonló gazdasági teljesítménnyel rendelkező tagországok sokkal előkelőbb helyet foglalnak el a rangsorban - írta közleményében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve. Sőt, megyénk helyzete pedig még az országos eredményeknél is rosszabb. Ezért az Európai Unióban először hazánkban indítanak egészségkommunikációs felmérést, melynek célja, hogy a lakosság egészségkultúrájára vonatkozó adatokat összegyűjtsék és elemezzék, majd megoldást találjanak a problémára.

Az országos szintű reprezentatív felmérés kérdéseire 10 ezer felnőtt lakos az otthonában, és mintegy 12 ezer tanuló az iskolájában válaszol. A kérdések a válaszadók egészségére és az egészséggel kapcsolatos ismereteire, attitűdjére, valamint a médiafogyasztási szokásaira terjednek ki.
Megyénkben a próbakérdezést 2015. február 7-18 között tartják a megye településein, így Szolnokon, Jászberényben, Kunszentmártonban, Martfűn, Tiszaföldváron, Törökszentmiklóson és Szajolban. A fővizsgálat várhatóan március elején veszi kezdetét, és májusig fejeződik be.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.03.13. 10.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget