Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Vasárnap önkormányzati időközi választás lesz Karcagon

2015.02.26 12:18. - Kovács Janka

Az országban négy településen, köztük Karcagon is időközi önkormányzati választás lesz.

Hirdetés

    A Pest megyei Vámosmikolán azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a település októberben megválasztott vezetője, Bárdi Alex (független) lemondott megbízatásáról. 
    Két időközi képviselő-választást is tartanak vasárnap, mindkét helyen a képviselő lemondása miatt. A Békés megyei Gyomaendrődön az 5. számú egyéni választókerületben kell időközi választást tartani, mert az októberben megválasztott Hornok Ernő Attila (Fidesz) lemondott, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcagon pedig a 2. számú egyéni választókerületben mondott le az októberben megválasztott Kovács Sándor (Fidesz-KDNP). 
    Egy időközi települési nemzetiségi választás is lesz vasárnap: a Somogy megyei Tapsony roma névjegyzékben szereplő választói szavazhatnak a háromtagú nemzetiségi önkormányzat tagjaira. A településen azért kell időközi választást tartani, mert az októberben megválasztott testület nem alakult meg. 
    Vasárnap két román és egy roma települési nemzetiségi választást is tartottak volna, ám ezek a választások jelöltek hiányában elmaradnak. A Pest megyei Maglód és a Békés megyei Újkígyós román, valamint a Somogy megyei Ságvár roma választói legközelebb a következő általános választásnál, 2019-ben szavazhatnak nemzetiségük képviselőjelöltjeire.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget