Ma 2020. 7. 6, hétfő, Csaba napja van.

150e Ft-os pénzbírság telefonbetyárkodásért

2015.03.05 15:14. - Kovács Janka

Egy kunszentmártoni nőt 150.000Ft-os pénzbírságot kapott, mert tavaly júliusban egy órán belül tizenkétszer hívta szórakozásból a katasztrófavédelmet.

Hirdetés

Az eljáró hatóság mindemellett 7000 forint eljárási bírság megfizetésére is kötelezte azt a fiatal nőt, aki tavaly júliusban egy órán belül tizenkétszer hívta szórakozásból a katasztrófavédelmet.
A pénzbírság közérdekű munkával is megváltható, ebben az esetben hat óra munka felel meg ötezer forintnak.
A magas büntetést az indokolta, hogy a nő már korábban, több alkalommal is követett el hasonló szabálysértést, azaz jogtalanul használta a segélyhívó számot.
A Területi Tűzmegelőzési Bizottság az eset kapcsán is felhívja a figyelmet arra, hogy aki szándékosan megtéveszti a katasztrófavédelmet, vagy jogtalanul használja a segélyhívó számokat, az szabálysértést követ el, ami büntetést von maga után. A megyei műveletirányítási ügyelet valamennyi hívást rögzíti, a megtévesztő szándékkal érkezett hívások adatait továbbítja a rendőrségnek. Jó tudni, hogy a hívó mobiltelefonjának számát akkor is kijelzi a berendezés, ha azt korábban letiltották, így visszakövethető, hogy ki akarta megtéveszteni az ügyeletest.
A szándékosan megtévesztő jelzések időt, energiát vonnak el a valós bejelentésektől, veszélyeztetik a közbiztonságot, és akadályozzák a katasztrófavédelem munkáját!
 
- közölte a megyei katasztrófavédelem
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget