Ma 2019. 5. 24, péntek, Eszter napja van.

A jövőheti napfogyatkozásról is szó lesz a TIT-ben

2015.03.13 12:27. - Kovács Janka

A TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló pénteki előadásán többek között a Napfogyatkozásokról, pontosabban azok kialakulásáról lesz szó.

Hirdetés

Március 20-án, pénteken 10.00-kor minden érdeklődőt vár a TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnokon, a Hild téren, mikor távcsövön részleges napfogyatkozást lehet megtekinteni, természtesen ha az időjárás is úgy akarja. 

Március 13-án, pénteken, azaz ma pedig a TIT-ben 19.30-tól a Napfogyatkozásról és azok kialakulásáról lesz szó. Tovább a TIT oldalára!
Bár az előadás nem kifejezetten a következő heti fogyatkozásról fog szólni, de külön lesz szó az idei esemény földrajzi és csillagászati érdekességeiről. Így külön kitérünk arra, hogy hazánkból ez a fogyatkozás miért éppen 60-63% -os lesz.
 
Hogy miről hallhatnak előadást az érdeklődők?
Kifejezetten a jelenség kialakulásáról hallhatnak majd információkat, arról, hogy miért is olyan ritkák a Napfogyatkozások.
 
...vagy mégsem?
 
Igen, mivel egyénre lebontva egy-egy ember nagyságrendileg fele annyi vagy még kevesebb Napfogyatkozást lát, mint Holdfogyatkozást, - pedig pont fordítva van, több a Napfogyatkozás, mint a Holdfogyatkozás. Többek között ennek a "rejtélynek" a feloldása is ki lesz fejtve a ma esti előadáson.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.05.15.
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget