Ma 2019. 3. 18, hétfő, Sándor napja van.

Három témában foglalt állást az MSZP

2015.03.20 15:03. - Kovács Janka

Vasárnapi boltbezárás, a Jobbik igazi arca és a Questor-ügyben is tett állásfoglalást a szolnoki MSZP.


Rózsa Endre, a párt megyei közgyűlési frakcióvezetője három, az elmúlt időszakban fontos témában is nyilatkozatott tett.

A vasárnapi boltbezárásokat illetően, az MSZP országos felmérést végzett a vasárnap vásárlók körében, összesen 200 helyszínen 20.000 embert kérdeztek meg arról, hogy pártolják-e a döntést. A megkérdezettek 74%-a vásárol minden vasárnap, a zárva tartás 84%-uknak okoz majd kellemetlenséget, 72% szerint a kormány ezzel a „haverjainak” kíván kedvezni, míg 89%-uk továbbra is vásárolna vasárnap. Rózsa Endre szerint ezzel a KDNP nem egyben tartja a családokat, hanem az elbocsátások miatt már megkezdődtek az elbocsátások is. Akiket pedig még nem küldtek el, azoknak szombaton aránytalanul hosszú lesz a munkaidejük. A párt megyei frakcióvezetője szerint emellett ez korlátozza mindenki szabadságát.
 

A sajtótájékoztató másik témája a Jobbik igazi arcáról szólt: Rózsa Endre Schneider Tamás nemrégiben tett kijelentésében úgy fogalmazott: „Nagyon feljött a Dunántúl hál’ Istennek, mert jönnek a cigánybűnözők és gyilkolják az idős embereket” „Meg kell szerezni a nyugdíjasok szavazatát, mert a nyugdíjasok nélkül nem lehet választást nyerni, ők pedig nyugalmat és békét akarnak, azért kell kedves gyereknek lenni, hogy a Jobbikra szavazzanak.” Rózsa Endre szerint a Jobbik képmutató és hazug, szerinte csak átveri az embereket.
- Ezért az MSZP a hárommillió magyar nyugdíjas nevében kikéri magának, hogy idősekre csak puszta szavazógépként tekintsen a Jobbik – hangozz el csütörtök délelőtt. Emellett a politikus arra kérte a Szolnok megyei Jobbikos képviselőket, határolódjanak el Schneider Tamástól és valljanak színt arról, hogy Schneiderrel egyetértenek-e vagy elhatárolódnak tőle.

Megkeresésünkre dr. Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki önkormányzati képviselője a mai sajtótájékoztatóra reagálva két dolgot fogalmazott meg.
- Ha lehet hinni a közvélemény kutatásoknak, akkor jelenleg a Jobbik az elsőszámú kihívója a Fidesznek, míg az MSZP hamarosan törpepárttá zsugorodik, ezért elkeserítő, hogy emiatt a Jobbikon akarnak fogást találni – kezdte a Jobbikos képviselő. A kijelentésre reagálva továbbá hozzátette:
- A jobbik programja 5 éve változatlan, amit igen sokan támogatnak és egyre több emberhez jut el.  Schneider Tamás ügyében nem kívánunk elhatárolódni, de emlékeztetnék mindenkit, hogy az a párt vádol minket, amelynek egykori miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc azt mondta Őszödön, hogy hazudtak reggel-délben-este…

 

Rózsa Endre a Questor –üggyel kapcsolatban pártja azt vallja, hogy ebben az ügyben mindenkit haladéktalanul kárpótolni kell – a gazdasági-közéleti botrány megyénk számos kisbefektetőit, sőt, Törökszentmiklós önkormányzatát is érinti.
- Ezért az MSZP tevőlegesen is segítséget kíván nyújtani a károsultaknak: személyesen, vagy e-mailben is várják azok jelentkezését, akik érintettek, és képviselni fogják az ügyüket – mondta. Személyesen az MSZP Tófenék úti irodájában várják a károsultakat minden hétköznap délelőtt, eámailban pedig a szolnok@mszp.hu címen.
- A felmerült kérdések megválaszolásában, a nyomtatványok kitöltésében, illetve még abban segítünk, hogyan tudnak a pénzük védelmében feljelentést tenni – zárta sajtótájékoztatóját.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.27. 8.szám
Presztízs tavasz 2019. VI. évfolyam 1.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget