Ma 2020. 7. 5, , Sarolta, Emese napja van.

Nemzetközi jótékonysági break tánc verseny Szolnokon

2015.03.24 13:14. - Kovács Janka

Szombaton kerül megrendezésre a Break Mission, egy nemzetközi jótékonysági break tánc verseny Szolnokon, ahol a belépő és a nevezési díj nem pénz, hanem bármilyen adomány, amit a rászorulók kapnak meg.


Nem mindennapi break tánc verseny lesz szombaton, a Harmónia Házában: magyar és külföldi breakesek versenyeznek abból a célból, hogy a rászorulóknak gyűjtsenek adományt és minél szélesebb körben ismertessék meg a műfajt. A kezdeményezés Amerikából érkezett Nagy-Britanniába, onnan pedig Szolnokra. Az első jótékonységi verseny 2010 őszén, New Yorkban, Bronxban került megrendezésre, mikor Russel David "Footloose" és Justin "JustRoc" Lie a break műfaj népszerűsítését jótékonysági akcióval kapcsolta össze.
- A Break Mission egy közösségi érdekeket képviselő szervezet melyet Russel David "Footloose" és Justin "JustRoc" Lie indított el. Mindketten közös cél által vezérelve "vissza adni" a körölöttük lévő közösségnek a Bboyin (Break tánc) szenvedélyük által. A break mission eredeti koncepciója egy Bboy rendezvény által kapta az inspirációját, mely 2010. October 9.-én zajlott Bronxban (New York). A rendezvény házigazdája ABY volt a The Bronx Boys Rocking Crew-ból (TBB) – nyilatkozta az egyik szervező, Cseh János, aki maga is sok éve táncol.

CSATLAKOZZ AZ ESEMÉNYHEZ FACEBOOK-ON!

A versenyre belépés és a nevezés ingyenes, ám mégis csak akkor mehet be a néző vagy versenyző, ha hoz magával valamilyen adományt, amit a Szolnok és környékén élő rászoruló családok és hajléktalanok kapnak meg. Ez lehet tartós élelmiszer, ruha, játék, tehát bármi, amit szeretnénk eljuttatni. Természetesen nemcsak ez az egy célja van a rendezvénynek. A breaktánc népszerűsítéséről is szól majd ez a nap, mikor az egész ország területéről és külföldről érkező táncosok baráti versenyen mérhetik össze tudásukat és akár barátságokat köthetnek, vagy a jövőben akár együtt is dolgozhatnak.
- Azt szeretnénk, hogy mindenki jól szórakozzon és azt is lássa, hogy ez a rendezvény nem csak a versenyről szól, hanem a mögöttes üzenetről, hogy vissza adunk a közösségnek az által, hogy támogatjuk egymást – mondta az egyik szervező.
A szombati versenyen többek között Nyíregyházáról, Mátészalkáról, Pécsről, Budapestről, Szegedről és Szombathelyről is várnak csapatokat, de versenyzőket előreláthatólag érkeznek még Belgiumból, Ausztriából, Szlovákiból, Horvátországból is.

A verseny 2015. március 28-án, szombaton 14.00-kor kezdődik a Harmónia Házában. Délután 14.00-kor kezdődik a Kids Battle, ahol a gyerekek egyéniben mutatják meg tánctudásukat – egymás mozdulataira reagálva próbálnak jobbat mutatni ellenfelüknél. Ezután 16.00-tól 2 felnőtt csapat 2 versenyzője táncolja le egymást. A felnőtt kategória eredményhirdetése este 10 óra körül várható. A versenyre előzetesen nevezni az esemény Facebook oldalán, vagy a breakmissionhungary@gmail.com-on lehet, vagy a helyszínen!Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget