Ma 2019. 1. 20, , Sebestyén napja van.

Futás az autizmussal élőkért - négy nap alatt futnak Budapestre

2015.03.31 17:39. - Kovács Janka

Április 2. az autizmus világnapja. Ekkor az autizmust jelképező kék színbe öltöznek az épületek, de minden évben számos figyelemfelkeltő akcióval találkozhatunk. Csakúgy, mint szerdán, mikor Szolnokról Budapestre futnak négy nap alatt.


- Molnár Róbert vagyok, autista gyermeket nevelő szolnoki apa. Négy nap alatt elfutok Szolnokról Budapestre, az Autizmus Világnapja alkalmából rendezett "Séta az autizmussal élőkért" rendezvényre. A futással a Magyarországon élő mintegy 80.000 autistára, az őket nevelő szülőkre és segítőkre, sokszor elképesztően nagy terheikre szeretném felhívni a figyelmet. Ha van kedved, csatlakozz hozzám és a jó ügyhöz és fuss velem, akár csak pár kilométert! - olvasható a Futás az autizmussal élőkért Facebook eseményének leírásában. A négy napig tartó futás Szolnokról indul szerda délelőtt 10.00-kor, első állomása Cegléd lesz, másnap onnan indulnak Monorierdőre, majd a következő állomás Vecsés lesz, ezt követően Budapestre érkeznek a futók. A fővárosi cél a Magyar Tudomány Akadémia lesz április 4-én, hiszen onnan indul a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány által évek óta megrendezett "Séta az autizmussal élőkért". 
Hazánkban mintegy 80.000 autista él, nekik csak 8-10%-ának van diagnózisa a különleges genetikai módosulásról. Tehát sokan nem is tudják magukról, miért nem bírnak beilleszkedni egy csoportba, vagy miért látják mások másként a világot, esetleg egy neveletlennek tűnő gyerek nem is a szülei hibájából rossz magatartású. 
- A futással az autizmusra szeretném felhívni a figyelmet, hogy sokan vagyunk és soha nem késő segítséget kérni sem az autizmussal küzdőknek, sem családjuknak. Mindenkit szeretettel várok, hogy fussuk le együtt a távot. Indulás április 1-én a szolnoki Pelikán parkolóból délelőtt 10:00-kor - fogalmazott Molnár Róbert.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget