Ma 2020. 5. 30, szombat, Zsanett, Janka napja van.

Ötszáz tonna burgonyát oszt szét a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvét előtt

2015.04.03 09:31. - Kovács Janka

Ötszáz tonna étkezési és vetőmagburgonyát oszt szét országszerte a Magyar Református Szeretetszolgálat húsvét előtt. Eddig több megyében, mintegy 70 településen, legutóbb Kunmadarason osztottak ki adományt a szolgálat munkatársai - közölte Szabó Dominika kommunikációs vezető csütörtökön az MTI-vel.


   Szabó Dominika elmondta: Kunmadaras a negyedik állomása volt az adományosztásnak, ahol 14 település számára összesen húsz tonna burgonyát osztottak ki a szeretetszolgálat munkatársai az önkormányzat, szeretetotthon, családsegítő szolgálat, református gyülekezet segítségével, Tiszabő, Kunhegyes, Tiszaszentimre, Tiszaderzs, Tiszagyenda, Abádszalók, Kenderes, Kunmadaras, Tiszaigar, Tiszaörs, Kisújszállás, Tiszabura, Tiszaroff, Tiszaszőlős települések kaptak adományt.
    Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke és Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere írta alá Kunmadarason a Bő esztendő vetőmag elnevezésű program és A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertje című program együttműködési szándéknyilatkozatát. A Földművelésügyi Minisztériumot Jaczkó Józsefné, az Agrárfejlesztésért és Hungarikumokért Felelős Főosztály munkatársa képviselte az eseményen.
    A két program együttműködésének célja, hogy az egykor hagyományos, ház körüli, fenntartható, vegyszermentes konyhakerti gazdálkodás újra népszerű legyen, és hogy a kiskert művelésével egészséges táplálékhoz jussanak és egyre inkább önellátóvá váljanak az emberek, akik ezzel a környezetüket is védik - mondta Szabó Dominika.
    A legszebb konyhakertek - Magyarország legszebb konyhakertje programhoz idén négy országból és Magyarország 19 megyéjéből eddig 215 település csatlakozott és Budapest hat kerülete is eljuttatta már szándéknyilatkozatát.
    A csatlakozott településeken, kerületekben a meghirdetés után a kertművelők 2015. április 30-ig nevezhetik kertjeiket hat egyéni és egy közösségi kategóriában.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget