Ma 2020. 7. 15, szerda, Henrik napja van.

Construma 2015

2015.04.18 19:48. - Booster

Idén sem csalódhatott senki, aki kilátogatott a Hungegexpora április 15-19 között az otthontermetési és építészeti kiállitásra. Az idei évben ugyanis már több mint 18 ezer nm-en várta (és még vasárnap is várja) a látogatokat a CONSTRUMA, a CONSTRUMAKERT, az OTTHONDesign, a HUNGAROTHERM, a RENEO 550 kiállítója, valamint idén először a csokor részeként a 22. Lakásvásár. 


Az idei CONSTRUMA  kiállítás csokor középpontjában a felújítás, a design és a belsőépítészet áll. Ez a filozófia köti össze a különböző kiállításokat és az azokat kísérő gazdag szakmai programot. 
Hazánk mellett 14 országból (Algéria, Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, India, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország,  Románia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna) érkeznek kiállítók. Ausztria, Lengyelország és a Cseh Köztársaság önálló nemzeti kollektív megjelenéssel is képviselteti magát az „A” pavilonban.
 
 
Az immár hagyományosan a CONSTRUMA részeként megrendezett OTTHONDesign kiállítói idén először két pavilont töltenek meg. Az egyre inkább presztízs eseménnyé váló kiállítás évről-évre több kiállítót és látogatót vonz. 
 
A CONSTRUMAKERT, a teljes hazai díszkertész szakma támogatásának köszönhetően, a régió legnagyobb tavaszi dísznövény- és kertépítészeti kiállításává nőtte ki magát. A tavalyinál több szakmai programmal és látványos bemutatókkal várja az érdeklődőket. 
 
A CONSTRUMA-csokor újdonságai:
Építsd be jól a tetőtered! - Interaktív bemutató sziget és szaktanácsadás;
 
Download Design - Az OTTHONDesign részeként a MOME fiatal formatervezői szabadon felhasználható, letölthető terveik alapján készített bútoraikat mutatják be.
 
A Magyar Díszkertészek Szövetségének közösségi megjelenése – látványos díszpark kialakítása a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „C” pavilonjában.
 

Idén is a kiállítás megnyitóján adták át a CONSTRUMA és a HUNGAROTHERM Díjakat. A pályázók közül szakértő zsűri válogatta ki a díjazottakat.

A szervező Hungexpo Zrt. szándéka szerint az idei CONSTRUMA nem csupán kiállítás és vásár, hanem egyszerre családi élmény és látványos show is, amelyen forintosítható ismereteket és tudást is szerezhetnek a látogatók.

A szokásoknak megfelelően az első három nap a szakmáé volt, de szombaton és vasárnap – kedvezményes árakon - a nagyközönséget is várja a kiállítás, amely vasárnap késő délutánig látogatható.

Részletes információk és programok a www.construma.hu weboldalon találhatók. 

 

 

CONSTRUMA – KÖZÉPPONTBAN A DESIGN ÉS AZ ENERGIA-TAKARÉKOSSÁG

A CONSTRUMA most is a HUNGEXPO legnagyobb alapterületű kiállítási csarnokában, az A pavilonban kap helyet. A hazai és nemzetközi kiállítók - alkalmazkodva az építkezők komplex igényeihez - egyetlen hatalmas térben mutatnak be szinte mindent, az alapozástól a hang- és hőszigetelésen át a nyílászárókig és tetőfedéshez használt anyagokig. Széles választékkal, akciókkal, gyakorlati bemutatókkal, tanácsadással várják az érdeklődőket.

Az Építsd be jól a tetőtered! interaktív bemutató szigeten öt gyártó tapasztalt szakemberei állnak majd a látogatók szolgálatába a kiállítás öt napján személyes tanácsadással tetőfedés, szigetelés, homlokzatépítés témában. Az együttműködő piaci szereplők kínálatukból olyan energia-hatékony megoldásokat mutatnak be, amelyek útmutatót jelentenek a manapság egyre inkább terjedő hangulatos tetőtér-beépítések műszakilag jó, előremutató kivitelezéséhez.

A gyártók képviselői minden érdeklődő rendelkezésére állnak: javaslatokat tudnak adni a látogatók által feltett egyedi kérdésekre is.

 

OTTHONTEREMTÉS, DESIGN FELSŐFOKON

Az OTTHONDesign kiállítás mára a régió egyik presztízs eseményévé nőtte ki magát. Felöleli az otthonteremtés teljes témakörét: a designbútoroktól a konyhatechnológián és a fürdőszoba berendezésen át a világítástechnikáig. A legújabb trendek kívül és belül: a terasztól lakásbelső kialakításáig.

Az OTTHONDesign idén már két pavilonban várja a látogatókat. Itt lesznek a Jövő konyhája pályázat résztvevői és nyertesei makettekkel és lesz 3D-s fürdőszoba tervezés is. Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók idén is találkozhatnak a magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon, ahol csaknem húsz fiatal tervező mutatja be legújabb termékét. Az Otthon Design TOP TIPP ingyenes lakberendezési tanácsadás keretében neves lakberendezők tanácsait kérhetik ki a látogatók.

Újdonság lesz a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design projekt, amely a designerek, a kivitelezők és a felhasználók között a hagyományostól eltérő interakciót kezdeményez. A designer, a kivitelező (jelen esetben az asztalosipari szakember) segítségével ingyenesen osztja meg szaktudása és kreativitása végeredményét a nagyközönséggel. A bárki számára online ingyenesen elérhető több mint egy tucat bútor között előszobarendszer, kisméretű tároló és ülőke egyaránt található majd. A kivitelezéshez szükséges gyártmányrajzok április 15-től a www.downloaddesign.hu honlapról tölthetők le. A kiállítás zárása után a bútorokat jótékony célra ajánlják majd fel. 

Részletek a www.otthon-design.hu és a www.downloaddesign.hu weboldalon.

HUNGAROTHERM – ÉPÜLETGÉPÉSZET A MINDENNAPOKBAN

Az idei évben az épületgépészet legnagyobb seregszemléje is csatlakozik a csokorhoz: minden, ami az épületek légtechnikájához, fűtéséhez, hűtéséhez, energiaellátásához szükséges, az itt megtalálható. A kétévente megrendezett szakkiállításon a két évvel ezelőttinél több hazai és külföldi gyártó képviselteti magát. A megerősödő fűtéstechnikai szekció a korábbinál nagyobb kínálattal jelentkezik. A HUNGAROTHERM idén az A és D pavilonokban, a CONSTRUMA kiállítás közvetlen szomszédságában kap helyet ezzel is erősítve a kiemelt témák (szigetelés, nyílászárók, tetőfedés, fűtés- hűtés-, légtechnika) közötti szinergiákat.

Abból a célból, hogy az európai szakmai tendenciák a lehető leghamarabb itthon is teret nyerjenek, a HUNGEXPO Zrt. stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Európa legerősebb épületgépészeti szakmai szervezetével, a Német Épületgépészek Ernyőszövetségével (ZVSHK). A ZVSHK főtitkára részt vesz április 15-én a kiállításcsokor megnyitóján és megnyitja az idei ISH-ról hozott Víz az élet tárlatot az A pavilonban.

 A kiállításról részletesen a www.hungarotherm.hu weboldalon olvashat.

 

RENEO – A MEGÚJULÓ ENERGIÁK SZAKKIÁLLÍTÁSA

A RENEO nemzetközi megújuló energia szakkiállítás a D pavilonban kerül megrendezésre felvonultatva a legújabb technológiákat, eszközöket. A RENEO pavilonban az ÖKO CITY standon üzemelni fog egy csaknem 40 m2-es bemutató ház, amely szemlélteti, hogyan lehet egészségesen, biztonságosan, környezetbarát módon és megfizethetően, nettó 0 energiafelhasználású épületet építeni, felújítani, üzemeltetni. A felépített ház energiafelhasználása nyomon követhető lesz egy interaktív bemutató táblán.

A kiállításhoz csatlakoznak szakmai programok is, köztük a Vezető trendek az épületgépészetben előadás sorozat. Itt kapott helyet a Kormányzati tájékoztató sziget, amelyen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Miniszterelnökség a BKIK, az ÉMI és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának képviselői válaszolnak a kérdésekre.

A D pavilonban kap helyet a MERKAPT WORKSHOP hétvégi szemléletformáló előadásokkal megújuló energiaforrások és energiatakarékos rendszerek témában.

Részletek a www.hungarotherm.hu weboldalon.

CONSTRUMA KERT – KERTTERVEZÉS, KERTÉPÍTÉS, DÍSZNÖVÉNYEK

Az otthon elmaradhatatlan része a kert, annak tervezése, ápolása, kialakítása. A CONSTRUMAKERT kiállításon a balkontól a tetőkerten át egészen a nagyméretű kertekig kaphatnak ötleteket a látogatók profi kerttervezőktől és kertépítőktől. Bemutatkoznak a világ legfrissebb kertépítészeti trendjei. A VII. Magyar Kertépítő Verseny és Show keretében a térség legkreatívabb kerttervezői és kertépítői mérik össze tudásukat Közép-Kelet Európa egyedülálló szakmai eseményén.

A CONSTRUMAKERT egyben az idei tavasz legnagyobb hazai dísznövény kiállítása és vására. A színpadon és a szakmai programokon a teljes magyar díszkertész szakma bemutatkozik. A közönségnapokon bárki tanácsot kérhet a szakemberektől  a kerttervezés és gondozás, a faápolás vagy akár a különleges szobanövények gondozásával kapcsolatban.

A kiállítás kísérőeseményeként rendezik meg a Magyar Díszkertészek Szövetségének közgyűlését is a Vásárközpontban. Részletek a www.construma.hu/kert weboldalon.

A kiállítás április 15-19. 9,00-18,00 (vasárnap 17,00 óráig) tart nyitva. 

Nagyközönség napok: április 18-19.

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.08 (26. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget