Ma 2021. 1. 19, kedd, Sára napja van.

Nyár végére elkészül a Sörárium

2015.04.22 11:28. - Kovács Janka

Két-három hónap múlva megkóstolhatjuk saját sörünket a Szolnoki Városháza alatt épülő Sörárium interaktív sörmúzeumban. 


A felújításról készült képekért kattintson ide!

A Sörárium megnyitását 2013 májusában jelentették be, idén viszont már be is járhatjuk az interaktív sörmúzeumot. A munkálatai már a vége felé közelednek, a Kossuth téren sétálva nap, mint nap látjuk a Sörárium képével felhálózott Városháza sarkát. A Sörárium a pincében kerül kialakításra, ahol eredetileg tüzelőanyagot tároltak, de a felújítási munkálatok során a kivitelezők találtak befalazott helyiséget is, ami földes törmelékkel volt feltöltve – bizonyára ezzel az épület felvizesedését szerették volna megakadályozni. A Sörmúzeumot eredetileg már tavaly szerették volna átadni, de a munkálatok során számos problémába ütköztek a kivitelezők.

Kállai Ferenc, a kivitelező cég műszaki vezetője elmondta, nagyjából 1000-1500 köbméter földet kellett kihányniuk a pincéből, a vízfeltöréssel is gondjuk akadt, emellett az elöregedett vezetékeket is cserélni kellett, de az udvaron álló fa gyökere is a falba nőtt, tehát ezt a problémát is megkellett oldani. Most már a vakolást és a gépészeti munkákat végzik, így 2-3 hónap múlva már a közönség számára is elérhető lesz a múzeum.
Az 1000nm-en elterülő, nyolc helyiségből álló kiállítóterületen végigkísérhetjük a sörgyártás folyamatát, megismerhetjük a sör történetét. A belső tér kialakítása stempunk stílusú lesz, viktoriánus hangulatú berendezéssel, így az 1884-ben épült, eklektikus stílusú Városháza épületéből kilépve hangulatos múzeumba érkezhetünk. Lesz sörtörténeti interaktív kiállítás, sörtörténeti hangulatszoba, de a sörkészítéshez szükséges eszközöket is megtekinthetjük, emellett korabeli plakátkiállítás, panoptikum is helyet kap, de lesz elmaradhatatlan látvány sörfőzde és látványsöröző is.
Fejér Andor alpolgármester szerint a Sörárium igazi turisztikai látványosság lesz, ahol akár 4 órát is eltölthet majd a látogató, hiszen annyi információ és lehetőség várja.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget