Ma 2018. 12. 17, hétfő, Lázár napja van.

Játékos akadályok várják a gyerekeket a hétvégi Szent László-próbán

2015.04.23 15:37. - Kovács Janka

A Teljes körű iskolai egészségfejlesztés című projektben megvalósuló Hétpróba programsorozat ötödik állomását rendezik meg április 18-án, szombaton.


Az uniós támogatásból finanszírozott Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) és az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) több mint 3,5 milliárd forintból valósítja meg. A projekt keretében a Hétpróba elnevezésű programsorozat országszerte 18 helyszínen zajlik. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a következő iskolák részvételével: Klapka György Szakközép- és Szakiskola, Általános Iskola és Speciális Szakiskola Szent István körúti Tagintézmény Kovács Mihály Általános Iskola, Orczy Anna Általános Iskola, Szakiskola, Móra Ferenc Általános Iskola Tagintézménye Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola, Jászboldogházi Mátyás Király Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája, Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola, Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézménye, Szajoli Kölcsey Ferenc Általános Iskola, Szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola, Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Szegő Gábor Általános Iskola, Rákócziújfalui Herman Ottó Általános Iskolaanyi-menti Általános Iskola, Benedek Elek Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Mezőszemerei Általános Iskola, Szihalmi Általános Iskola és Alapfopkú Művészeti Iskola, Atkári Petőfi Sándor Általános Iskola, Noszvaji Figedy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Sütő András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Gárdonyi Géza Tagiskolája, Utassy József Általános Iskola, Fáy András Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szilvásváradi Jókai Mór Általános Iskola, Ecsédi Richter Gedeon Általános Iskola, Füzesabonyi Remenyik Zsigmond Középiskola, Általános Iskola és AMI Teleki Blanka Tagiskolája, Hatvani Szent István Általános Iskola, Herédi Általános Iskola, Gyöngyösi Arany János Általános Iskola, Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Horti Batthyány József Általános Iskola, Gyöngyösi Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola.

 

Az országosan közel 3000 résztvevő tanuló a Szent László-próbán a természetes alapmozgásokra épülő, játékos akadálypályák feladatait teljesíthetik. Ezek közül a program során a résztvevők kipróbálhatják például a társhordást karikával, a pók- és rákjárást, a karika-kirakót, a kézilabdás szlalomot, vagy a kalapos váltót. A szombati program arra is lehetőséget ad, hogy a 288 általános iskolából érkező tanuló a csapatjátékok során együttműködési készségében fejlődjön.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ célja, hogy a projekt megvalósításával a résztvevő általános iskolák tanulói számára elérhetővé tegye az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen tudást és ismereteket, ezzel egyidejűleg a gyerekek figyelmét a mindennapos testmozgásra irányítva. A két szervezet a 2014/2015. tanév tavaszi félévében az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokat – ahol többek között az ivóvízfogyasztás népszerűsítése, a helyes táplálkozás, vagy a test- és szájhigiénével kapcsolatos ismeretek átadása is történik –, illetve élményekben gazdag Hétpróba eseményeket valósít meg.

A Hétpróbákról, az egészségfejlesztési programokról és kutatásokról a projekt folyamatosan frissülő honlapján a http://egeszseg.hu/web/tie/fooldal oldalon további információk olvashatók.

- közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó KözpontHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.12.12. 49.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget