Ma 2019. 11. 18, hétfő, Jenő napja van.

Kiállták a hétpróbát

2015.04.27 14:50. - Kovács Janka

A szolnoki diákok kiállták a hétpróbát - április 25-én, szombaton került megrendezésre a hétpróba, ahol szolnoki diákok csillogtatták meg rátermettségüket.


-sajtóközlemény-

2014 augusztusában vette kezdetét a TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 azonosítószámú Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projekt, melyet a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) konzorciumi partnerekként több mint 3,5 milliárd forint uniós támogatással valósít meg. Az OEFI és a KLIK célja valamennyi tanuló számára elérhetővé tenni az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen tudást és ismereteket. Ezért a 2014/2015 tanév tavaszi félévében a két intézmény egészségfejlesztéshez kapcsolódó programokat és élményekben gazdag közösségi eseményeket szervez.

A projekt fontos része a KLIK által szervezett Hétpróba elnevezésű programsorozat, ahol többféle mozgásforma kipróbálására nyílik lehetőség.

2015. április 25-én a Maraton és Kinizsi-próba keretében Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 16 általános iskola képviseltette magát.  A szombati programon a Maraton próbán résztvevő diákok csapatban tették meg a kijelölt távot. A Kinizsi-próba keretében a tanulók thai boksz és karate harcművészeti alapmozdulatokat tanultak, és a „mediball” nevű labdajátékot próbálták ki. Ebben az időpontban országosan további 17 helyszínen, hasonló programokkal zajlik a Maraton és Kinizsi-próba.

A következő Maraton és Kinizsi-próba 2015. május 09-én lesz a tiszaligeti körcsarnokban, harmadik és negyedik évfolyamos diákok számára.

A 2015. szeptember 30-ig tartó eseménysorozat több száz gyermek számára biztosítja a Hétpróbákon való részvételt, hogy a sport megszerettetésével életük aktív részévé váljon a mindennapi testmozgás. 

A további Hétpróbákról (pontos időpontok, helyszínek), a TIE egészségfejlesztési programelemeiről és kutatásairól a projekt folyamatosan frissülő honlapján cikkek, interjúk, beszámolók olvashatók a http://egeszseg.hu/web/tie/fooldal oldalon.

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 11.13. (45. szám)
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget