Ma 2019. 10. 23, szerda, Gyöngyi napja van.

Regionális összefogás és együttműködés Kárpátalja megsegítéséért

2015.04.28 14:03. - Kovács Janka

Példaértékű összefogás és együttműködési megállapodás született a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványa, három északkelet-megyarországi kereskedelmi és iparkamara, valamint a Ruszmédia és a Debrecen Televízió között Kárpátalja megsegítésére.


    A Hajdú-Bihar megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kereskedelmi és iparkamarák elnökei, a Ruszmédia és a Debrecen Televízió ügyvezető igazgatói, Fekete Károly református püspök és Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványának kuratóriumi elnöke a sajtó nyilvánossága előtt írta alá azt az együttműködési megállapodást, melynek értelmében odaállnak a legkiszolgáltatottabb, legrászorulóbb magyar testvéreink, Kárpátalja magyarsága mellé. Az előbbi két kamara egy-egy millió, míg utóbbi félmillió forint támogatást ajánlott fel, de várják a további felajánlásokat is a kamarai tagoktól.
    Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke közölte, a földrajzi közelség miatt a tiszántúli egyházkerület hónapok óta segíti Kárpátalja rászoruló lakóit, akik a Kárpátaljai Református Egyházkerületen keresztül kapják meg a segélyszállítmányokat. Az anyagi segítségen túl azonban az is cél, hogy a szülőföldön maradást szorgalmazzák, ne pedig a migráció törjön felszínre - tette hozzá a püspök.
    Pál Sándor, a szeretetszolgálat elnöke az MTI kérdésére elmondta: a legnagyobb segítség Kárpátalja lakossága számára a tartós élelmiszerek eljuttatása. Az elmúlt négy hónapban 170 tonna élelmiszert vittek ki, az utóbbi hetekben pedig 6-7 tonna vetőmagot. Az elmúlt héten a nagydobronyi árvaházba 22 tonna lisztet szállítottak ki. Segítséget nyújtanak továbbá magyarországi műtétekben, illetve gyógyászati eszközöket, felszereléseket is visznek Kárpátaljára. Legutóbb a munkácsi katonai kórházat segítették különböző eszközökkel.
    A szeretetszolgálat elnöke az elmondottakat azzal egészítette ki, hogy az ország 1200 református gyülekezete egy emberként mozdult meg, hiszen az anyagi támogatáson túl perselypénzt is felajánlottak és eljuttattak Kárpátalja rászoruló magyarságához.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.10.16. 41.szám
Presztízs magyazin ősz IV. évfolyam 3.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget