Ma 2021. 1. 19, kedd, Sára napja van.

Az MSZP válaszokat vár a szolnoki Jobbik oldalán megjelent videó maitt

2015.05.07 14:31. - Kovács Janka

Április közepén jelent meg egy videó Lázár Zoltán Jobbikos képviselő Facebook oldalán, amiben egy szolnoki építőipari cég által nyert pályázatokról esik szó. Györfi Mihály, az MSZP szolnoki szervezetének választókerületi elnöke erről tartott ma sajtótájékoztatót. Válaszokat vár az ügyben és feljelentést is tett.


A videó, amit Dr. Lázár Zoltán Jobbikos képviselő is megosztott Facebookon, az abban szereplő építőipari cég aláígér a piaci árnak, így a pályázatok elbírálásakor őt hozzák ki nyertesnek, majd a különbözetet pedig pótmunka címen fizetik ki. A videóban megszólal több építőipari vállalkozó is, akik szerint nagy a gazdasági-politikai összefonódás, hiszen -szintén a videó állításai alapján- az építőipari cég Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő személyi asszisztense, a Fidesz irodavezetője, Nagy Róbertné a filmben megnevezett Böjtös-Bau Kft egyik tulajdonosa. 
Györfi Mihály, sajtótájékoztatóján a videó tartalmi részének összefoglalása után hozzátette, április 23-án Dr. Lázár Zoltán azt mondja, a filmben elhangzottak visszaosztások és százalékok, de neki ez "zöld".
- Miért magyarázkodik Lázár Zoltán, miért nem tett feljelentést már korábban, akár magánemberként? Vagy csak azért érdekes az ügy, hogy úgy lehessen csinálni, mintha a Jobbik tenne valamit, de a törvényesség és a tisztesség nem számít? - tette fel a kérdést az MSZP-s politikus, majd hozzátette, 2013 végéig szerinte Fidesz-Jobbik koalíció vezette a várost, rendszeresen együtt szavaztak - ezt tégla-malter hasonlattal illusztrálta a szocialista politikus.
 Györfi, a videóból ismert tények fényében azt kérdezi, miért nem tettek feljelentést, hiszen szerinte ez kimeríti a vesztegetést és vesztegetés elfogadását. Györfi Mihály szerint ki kell deríteni, igaz-e, amit a videóban szereplő helyi vállalkozók állítanak és azt is, hogy mi történt.

Dr. Lázár Zoltán, a Jobbik képviselője így reagált a mai sajtótájékoztatóra:

"Györfi úr - akiről mellesleg fogalmam sincs, kicsoda - vélhetőleg nem nézte meg eléggé alaposan az N1 Tv videóját. Az ugyanis egy több témát is érintő összeállítás volt, melyben én kizárólag azokat a tényeket ismertettem, melyek bárki számára hozzáférhetőek egyrészt a közhiteles cégnyilvántartás adatainak lekérésével, másrészt Szolnok város honlapján a közbeszerzési eredmények áttekintése formájában. Szalay Ferenc személyével kapcsolatban ebben a videóban egyetlen állítást sem fogalmaztam meg és a jövőben is tartani kívánom magamat ahhoz, hogy kizárólag akkor alkalmazok kritikát a városvezetéssel kapcsolatban, ha azt a rendelkezésemre álló dokumentumok kellő mértékben alátámasztják. 
Györfi úr vélhetően mélyaltatásban tölthette az elmúlt fél évet, mert aki figyelemmel kíséri a szolnoki közgyűléseket, az a legutoljára gondolhat olyan csacsiságot, hogy a Jobbik bármiben is falazna a Fidesznek. Különösen furcsa ezt a Nobel-díjas okfejtést egy olyan párt "nemtudoménkicsodájától" hallani, mely lelkesen megszavazta a fideszes költségvetést és a polgármester rendre azzal dicséri őket, hogy milyen konstruktívak."
 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2021.01.13 (2. szám)
Presztízs magazin 2020. tél
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget