Ma 2018. 11. 20, kedd, Jolán napja van.

Az Ombudsman szerint megyénk a legjobbak közé tartozik

2015.05.14 15:41. - Kovács Janka

Jász-Nagykun-Szolnok megyében látogatott el az Ombudsman, ahol felkereste az egyes intézményeket, de panaszládákat is helyeztek ki a az elmúlt napokban, amelyekbe két nap alatt hét panasz érkezett.


Dr. Székely László ombudsman minden évben két megyét látogat meg, hogy az ott lévő intézmények felkeresse, hogy az alap- és emberjogi visszásságokról átfogó képet alkothasson. Megyeszerte több panaszládát is kihelyeztek, két nap alatt összesen hét panaszlevél érkezett ezekbe, amiket természetesen kivizsgálnak. Az ombudsman többek között meglátogatta a Hetényi Géza Kórházat, a Liget Gyermekotthont - mindkettőről pozitív véleménnyel beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatón. 
- Bármelyik intézményben voltam, sehol nem találkoztam rendkívüli problémával, ami vizsgálatot eszközölne. Azt mondhatom, Jász-Nagykun-Szolnok megye a legjobbak közé tartozik - fogalmazott.
2014-ben nagyjából 6000 panasz érkezett be hozzá, de ez a szám átlagosnak mondható. A legtöbb levél a legérzékenyebb területekről érkezik, mint az egészségügy, a a szociális és az oktatási területekről. Ebből a megyénkből érkezett panaszok száma 200 volt, de ahogy az ombudsman fogalmazott, mi nem vagyok panaszkodós megye, a legtöbb levél Somogy megyéből érkezik. 

 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.14. 45.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget