Ma 2019. 6. 25, kedd, Vilmos napja van.

Múzeumok éjszakája - Fürdőzéssel kapcsolatos korabeli emlékeket gyűjt a szolnoki múzeum

2015.05.20 15:32. - Kovács Janka

Az 1960-as, 70-es és 80-as évekből származó, strandolással, fürdőzéssel, vízi sporttal kapcsolatos emlékeket gyűjtenek a szolnoki Damjanich János Múzeum munkatársai. A beérkezett tárgyakat, fényképeket Vigyázz mély víz! címmel a múzeumok éjszakáján állítják majd ki.

Hirdetés

A plakát naygításáért kattintson a képre!
 
    Fülöp Orsolya múzeumpedagógus az MTI-nek kedden elmondta, hogy az egyszeri, múltat idéző éjszakai kiállításon a látogatók hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évekbeli fürdőruhákat, strandkellékeket, vízi sportfelszereléseket és a témához kapcsolódó fényképeket láthatnak majd. Hozzátette: főként a lakosok birtokában levő emlékeket szeretnék bemutatni, ezért június 12-ig várják azok jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának a korabeli hangulatot idéző kiállítás megrendezéséhez, és felajánlanák a témához kapcsolódó tárgyaikat egyetlen éjszakára.
    A lakosságtól többek között a következő tárgyakra, eszközökre számítanak a korabeli évekből: fürdőruhák, strandkellékek - úszószemüveg, napernyő, strandpapucs, köntös -, a lebontott szolnoki Damjanich uszodáról, a bezárt cukorgyári és a jelenleg nem üzemelő MÁV strandról készült archív felvételek, de szívesen látnak fotókat, emlékeket a már szintén nem üzemelő Tisza-parti szabad strandról vagy a Szolnokon nagy múlttal rendelkező vízipólóról is.
    A múzeumpedagógus kitért arra, hogy a múzeum történeti osztályának birtokában vannak a korabeli évekből származó fürdőruhák és strandolókat ábrázoló fényképek, ez utóbbiakat kivetítőn láthatják majd folyamatosan az érdeklődők június 20-ról 21-ére virradóra.
    A megnyitón a szolnoki Magiszter Alapítványi Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjai korabeli hangulatot idéző, a kiállítás témájához kapcsolódó táncos műsort adnak majd elő - mondta Fülöp Orsolya.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.06.19.
Presztízs nyár 2019. VI. évfolyam 2.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget