Ma 2018. 10. 19, péntek, Nándor napja van.

Állatorvosi ügyelet június 6-tól Szolnokon

2015.05.27 15:13. - Booster

Szolnok városában, országosan is egyedülálló módon, önálló állatorvosi ügyeleti rendszer megszervezésére kerül sor, így a 2015.06.06-07-i hétvégétől kezdve, a hirtelen bajba jutott kis állatkáink szakszerű ellátást kaphatnak hétvégenként is. Az ügyelet szombaton 13 órától 18 óráig, vasárnap 8 órától 18 óráig lesz elérhető.


Több olyan megkeresés és észrevétel érkezet az Önkormányzathoz, hogy Szolnokon szükség lenne önálló állatorvosi ügyeletre.

/Előzmény: 2012. évben megváltozott az állatorvosi tevékenységre vonatkozó jogi rendszer. A Kamara a szakmai önigazgatási feladatok keretében a szervezési intézkedésekkel lényegében felvállalja az ország egész területén az állattartók állatainak folyamatos állategészségügyi ellátásának biztosítását és egyidejűleg rész vállal járványveszély esetén a közcélú igénybevétellel kapcsolatos szervezési feladatok ellátásában. A Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete az ellátás biztosítása érdekében megszervezte a megyében az ügyeletet, két ügyeleti körzet kialakításával. Ez Szolnok városa tekintetében azt jelentette, hogy - bár az állatorvosi ügyelet folyamatosan biztosított a körzetben - az ügyeletes állatorvos egyes ügyeleti napokon nem Szolnokon, hanem más , a körzetben tartozó településen volt elérhető./

Az ügyeleti rendszer megszervezése érdekében Szalay Ferenc polgármester több alkalommal egyeztetett az Állatorvosi Kamara képviselőivel az önálló ügyeleti körzet személyi és tárgyi feltételeinek pénzügyi támogatásáról. A város önkormányzata a rendelkezésre állás biztosításához szükséges összeget felvállalta, azonban az ellátásért és a gyógyszerekért ugyanúgy fizetni kell mint a rendes rendelési időben. Az egyeztetések eredményeképpen a szolnoki ügyelet első alkalommal 2015.június 6-7-i hétvégétől indul egyelőre próbajelleggel az év végéig.

Az ügyeletet váltásokkal 9 állatorvos  fogja ellátni, melyből két állatorvos saját rendelőjében áll rendelkezésre. A másik hét ügyeletes orvos házhoz menve látja el a feladatot. Ilyenkor a súlyos vagy műtétéi beavatkozást igénylő esetekben, ha a megfelelő ellátás Szolnokon nem biztosítható, az állatorvos jelzése alapján az Állatorvosi Egyetem 24 órában működő budapesti klinikája fogja fogadni az ellátásra szoruló állatot.

Az ügyelet Szolnok városában június 6.-ától,  a jövő héten közölt telefonszámon lesz elérhető. Fontos, hogy az ügyeletet sürgős esetekre vezették be. Felelős állattartóként, ha az állaton betegség jeleit észleljük, vagy sérülés éri azonnal vigyük állatorvoshoz és szükségtelenül ne várjuk meg az ügyeletet, hiszen addigra súlyosbodhat a betegség és az állat ellátása jóval nehezebbé válhatHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.10.17. 41.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget