Ma 2018. 11. 15, csütörtök, Albert, Lipót napja van.

Szolnoki sikerek a Néptáncfesztiválon - hatalmas képgalériával

2015.06.01 09:22. - Booster

- Szolnok - A hétvégén (május 29-31. között) került megrendezésre a XXIII. Szolnoki Országos Néptáncfesztivál. Az 1964-ben útjára indult rendezvénynek a szolnoki Aba – Novák Agóra Kulturális Központ, a Szigligeti Színház és a Tisza park adott otthont. 16 táncegyüttes közel 1000 táncosa mutatta be koreográfiáját a közönségnek, a szakmának és a zsűrinek. Vasárnap városunk színházában Gálaműsor zárta a rendezvényt.


Dudás Anita - www.szolnokinaplo.hu

Képgalériánk itt megtekinthető

A 6 tagú zsűri elnöke: Dr. Felföldi László a MTA Zenetudományi Intézet osztályvezetője, néprajzkutató mondott véleményt a versenyzők teljesítményéről. Igen magas színvonalúnak értékelte a szolnoki fesztivált, külön kiemelve a műveket és a szakszerűen összeállított viseleteket.

Minden résztvevő tánccsoport oklevelet kapott, majd a különdíjak, a zenei, a koreográfusi és az együttesi díjak átadása következett.

A megyénkbéli Jászság Népi Együttes (Jászberény) osztozott a harmadik helyen az Angyalföldi Vadrózsa Néptáncegyüttessel. A 2. helyezést a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes érte el, míg az 1. helyen a Forrás Néptáncegyüttes ( Százhalombatta) végzett, akik színházunk különdíját: a Teátrum táncdíjat is hazavihették Horváth Zsófia: Fuss!- című koreográfiájáért, valamint Fundák Kristóf és Kaszai Lili koreográfiai 2.díjban részesültek.

A szolnoki Tisza Táncegyüttes 3 első díjat is bezsebelhetett: a legjobb férfi szólista-táncos díját: Kabledon Szabolcs kapta, a legjobb koreográfiát a zsűri megítélése szerint: Bólya Dávid készítette és zenei első díjban az őket kísérő Dűvő zenekar részesült.

Gratulálunk a díjazottaknak és további sok sikert kívánunk!

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2018.11.07. 44.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 2. szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget