Ma 2019. 2. 19, kedd, Zsuzsanna napja van.

Csaknem félmilliárdos energetikai korszerűsítés Szolnokon

2015.06.03 11:51. - Booster

Felújítja két szolnoki intézményét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal: a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) százszázalékos támogatásából összesen csaknem 450 millió forintot fordítanak a Közlekedési Felügyelőség, valamint az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság épületének energetikai korszerűsítésére.


Pap Gyula, a projekt kommunikációját végző Szféra-Tisza Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: az uniós és állami pályázati forrásból a Közlekedési Felügyelőség Indóház úti épületének felújítására használható fel a támogatás nagyobb része, több mint 240 millió forint.
    Ebből az összegből teljes egészében modernizálják az ingatlan két különálló épületét: a több mint 50 éves irodát és az 1987-ben létesített, nagy belmagasságú műhelycsarnokot. A nemrégiben megkezdődött munkálatok során a kivitelező szolnoki Bau-Komplex Kft. a többi között kicseréli a külső nyílászárókat, szigeteli a homlokzatot és a lapos tetőt. Emellett beépítenek két kondenzációs fali gázkazánt, új radiátorokat helyeznek el és a lámpatesteket is kicserélik.
    Az épületeken egy-egy napkollektoros rendszert és melegvíz-termelő tárolót is kialakítanak, míg a lapos tetős részeken napelemes kiserőmű létesül, összesen csaknem 36 kilowatt teljesítménnyel. Mindez a felügyelőség energiafelhasználását éves szinten várhatóan mintegy 640 gigajoule-lal csökkenti majd - tette hozzá az ügyvezető.
    A projekt másik eleme az ugyancsak a megyeszékhelyen, a Verseghy úton működő Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság épületének csaknem 210 millió forintból megvalósuló felújítása. Pap Gyula közölte: ennek célja ugyancsak az, hogy hatékonyabbá tegyék az épületegyüttes energiafelhasználását. A kivitelezés hamarosan itt is megindul, a tervek szerint ez év őszére a fejlesztés mindkét helyszínen befejeződik.

forrás: MTIHirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.02.13. 6.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget