Ma 2020. 8. 15, szombat, Mária napja van.

Szolnoki gulyássiker Bécsben

2015.06.15 15:03. - Kovács Janka

Második helyezést ért el a szolnoki csapat a szombati, Ausztriában megrendezésre került Bécsi Gulyásfesztiválon.


Már nemcsak a Szolnoki Gulyásfesztivál, de a szolnoki gulyás is híressé vált külföldön. A Kárpát-medence minden szegletéből érkeztek csapatok a Bécsi Gulyásfesztiválra, amit 2009 óta, minden évben megrendez a Bécsi Magyar Munkás Egyesület. A fesztivált a Szolnoki Gulyásfesztivál szervezői, Királyházi Andor és Csányi Sándor képviselte, akik Szolnok Megyei Jogú Város támogatásával jutottak ki a rendezvényre, és méltóképpen képviselték városunkat, hiszen a 35 versenyző csapat közül zsebelték be a második helyet.

- Csupán lestyánt és borsikafüvet adtunk a gulyásunkhoz, ami annyira elnyerte az öttagú zsűri tetszését, hogy a második helyet ítélték nekünk - fogalmazott Csányi Sándor. Azt tudni kell, hogy a német nyelvterületen a gulyás étel nem a mi értelmezésünkben vett levest jelenti, hanem inkább egy szaftos, paprikás pörköltet. A szolnoki csapat is ezt készítette el: igazi magyaros virtussal és természetesen magyaros tálalással, aminek elengedhetetlen kelléke volt a házi pálinka. A Bécsben élő magyarok és a szolnoki Gulyásfesztivál szervezőit pedig összehozta a közös főzés:

- A Bécsi Magyar Munkás Egyesület delegál majd egy ötfős csapatot a Szolnoki Gulyásfesztiválra, így a látogatók is megismerhetik, hogyan készül a "bécsi gulyás" - fogalmazott Királyházi Andor.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.12. 31.szám
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget