Ma 2020. 8. 9, , Emőd napja van.

Egészséges ivóvizet kap tizenkét tiszazugi település

2015.06.17 13:06. - Kovács Janka

Hárommilliárd forintot fordíthat az ivóvíz minőségének javítására a Tiszazugi Ivóvíz Minőség Javító Önkormányzati Társulás, az Új Széchenyi Terv keretében kapott támogatásnak köszönhetően tizenkét település csaknem ötvenezer lakosának életminősége javul - közölte a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt. kunszentmártoni üzemmérnökségének vezetője szerdán az MTI-vel.

Hirdetés

    Kiss György elmondta: a projekt keretében Martfű, Öcsöd, Kunszentmárton, Cserkeszőlő, Szelevény, Csépa, Tiszasas, Tiszaug, Tiszakürt, Tiszainoka és Nagyrév településeken fejlesztik a víziközművet.
    A kunszentmártoni üzemmérnökség vezetője kitért arra, hogy 48 kilométeren fektetnek le új, a településeket összekötő távvezetéket, valamint több mint tíz kilométeren valósul meg vezetékcsere. 
    Hozzátette: Csépán napi 4000 köbméter kapacitású új vízműtelep épül, a jó minőségű ivóvizet hat új fúrt kút - Csépán három, Öcsödön, Tiszaföldváron és Martfűn egy-egy - fogja az érintett településeken biztosítani a már meglévő több kút mellett. 
    Az előzményekről elmondta: Öcsödön az egészségügyi határérték fölötti volt a beruházás előtt az ivóvíz arzén-, ammónium- és vastartalma, Csépa kivételével az összes településen magas volt a fogyasztott vízben a bór mennyisége, Tiszaföldváron ezen túl az ammóniumtartalom is meghaladta az egészségügyi határértéket.
    Kiss György szólt arról is, hogy a beruházás kezdetben 85 százalékos támogatást kapott a Környezet és Energia Operatív Program keretein belül, a fennmaradó részt később az önerőalaptól elnyert forrással egészítették ki az önkormányzatok.
    A kivitelezés folyamatban van, a beruházás a tervek szerint 2015. szeptember 30-án ér véget - tette hozzá.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.08.05 (30. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget