Ma 2019. 1. 21, hétfő, Ágnes napja van.

1,5 milliárd forintból újult meg a Széchenyi városrész

2015.06.24 15:01. - Kovács Janka

Megújultak a járdák és a hurokutak, a "piros iskola" előtti tér, de többek között új közvilágítást is rekonstruálták a projektben. 


- Szolnok negyven éves városrészében még nem volt ekkora felújítás, mint a mostani - fogalmazott Szalay Ferenc polgármester a Széchenyi városrész rehabilitációja elnevezésű projekt záróeseményén. A projekt 1,5 milliárd forintból valósult meg, ami már nagyon ráfért a városrészre. A lakótelep az 1970-es években épült, megérdemelte már ezt a volumenű felújítást. Lássuk, mik újultak meg a városrészben:
- A Zöld Ház - A külső hőszigetelés és akadálymentesítés mellett a belső terek is új funkciót kaptak. A belső átalakítás 2 helyiséget érintett: hangszigetelt próbaterem kialakítása és a meglévő tornaterem multifunkciós teremmé alakítása a terem főleg kulturális célú használhatósága érdekében (színpadi előadások, koncertek szervezésére, ifjúsági fórumoknak, találkozóknak szolgál majd helyszínéül), ezzel is erősítve a közösségi életet.
- A Széchenyi István Gimnázium épületén megépülése óta jelentős felújítási munkát nem végeztek, ezért kívül(hőszigetelés)-belül felújították.
- A hurokutak és a járdák 70%-át felújították, már nem kátyúsak a parkolók, és plusz 166 hellyel bővítették azokat.
- A közvilágítást is korszerűsítették, illetve 8 db térfigyelő kamerát helyeztek ki.
- Két közösségi „fórumot” alakítottak ki a városrészben, de mini-projektekkel kiegészülve városszépítő akcióval a lakók is otthonosabbá varázsolták a lakókörnyezetüket.
- 160 fát és cserjét, illetve asztalokat és padokat is telepítettek,
- Felújították a Széchenyi Körúti Általános Iskola előtti kosár- és focipályát is.

A lakók már nagyon várták a fejlesztéseket, hiszen valóban megszépült a városrész, ahol csak tízemeletes paneleket látni, amerre nézünk. Élhetőbb lett, szebb lett Szolnok leglakottabb városrésze, de vigyázni is kell rá, hiszen volt rá példa, hogy a felújítási munkálatok alatt a mobilkerítéseket felborították. Ezért és természetesen a lakosok biztonságérzete miatt is megerősített szolgálatot teljesít majd a rendőrség és a közterületfelügyelet.
 

Szolnok Megyei Jogú Város a Széchenyi lakóváros rehabilitációja funcíóbővítéssel című pályázata 1.422.140.541,-Ft támogatásban részesült. A projekt keretében elszámolható összköltség: 1.457.463.141,-Ft. A regionális operatív programokból támogatott projektek támogatása növeléséről szóló kormány határozat 49.862.599,-Ft költségnövekményt hagyott jóvá, melynek köszönhetően Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának a hurokutak kivitelezési munkáihoz nem kellett önerőt biztosítania.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2019.01.16. 2.szám
Presztízs magazin 2018. V. évfolyam 4.szám
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget