Ma 2020. 5. 27, szerda, Hella napja van.

Közös irodalmi projektben vett részt a szolnoki és a nagyenyedi iskola

2015.06.29 15:16. - Kovács Janka

A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium a Határtalanul! pályázat keretében közös irodalmi projektet valósított meg a nagyenyedi diákokkal 2015. tavaszán. A projekt címe: Magyarságunk az irodalmi hagyományokban Nagyenyeden és Szolnokon volt.  


A sikeres pályázatnak köszönhetően 30 tiszapartis gimnazista utazott Nagyenyedre 2015. május 21. és 25. között, majd 2015. június 3. és 7. között 18 nagyenyedi tanuló érkezett Szolnokra.

Az irodalmi téma feldolgozása mellett a diákok közös kirándulásokat tettek Kolozsvárra,  Torockóra és Nagyenyed környékére. A magyarországi programban Szolnok nevezetességei mellett kecskeméti és budapesti kirándulás is szerepelt.

A két iskola testvériskolai kapcsolata sokéves múltra tekint vissza, az elmúlt években több közös projektet valósítottak meg, és rendszeres a kapcsolattartás a két intézmény között. Ez idő alatt közel nyolcvan tanuló utazásának támogatására nyílt lehetőség.

 

Az idei program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Alap által működtetett Határtalanul! projekt támogatásával valósulhatott meg. Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.20 (19. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget