Ma 2020. 12. 4, péntek, Barbara, Borbála napja van.

Kerékpározás az operával egybekötve

2015.07.07 14:10. - Kovács Janka

Biciklizte már úgy körbe a Tisza-tavat, hogy pihenésképp operarészletet hallgatott és táncelőadást nézett? Bizonyára nem. Ám, július végén lesz erre alkalma.


A Tisza-tó igazán közel esik Szolnokhoz, akár autóval, vonattal, vagy busszal szeretnénk eljutni oda. Ha már ott vagyunk, számos program közül választhatunk, legtöbben az ökoturizmus és az aktív pihenés miatt választják a tavat. Ha már július 25. körül foglalt szállást a tó környékére, úgy kitűnő programmal várják, a Tour D'Operával. A Tisza-tavat kellene körbebiciklizni úgy, hogy az egyes pihenőhelyeken operarészletet hallgat, vagy táncelőadást tekint meg. A tó körbebiciklizése annyira nem nagy kunszt, 67 km összesen, de energiát ad a kultúra. 
- Úgy gondolom, a Tisza-tó szépségéhez méltán illik az opera. Ez a program abban nyújt plusz lehetőséget, hogy összekapcsolja a kultúrát a természettel - ajánlotta a Tour D'Operát Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.
- A Tisza-tó szerelmese vagyok és munkám miatt se tudok elhatárolódni a kultúrától - fogalmazott Debreczeni Ildikó, a Tour D'Opera főszervezője. - Tavaly a kollégáimmal tekertük körbe hasonlóképp a Tisza-tavat, akkor 3 helyszínen álltunk meg, hogy operarészleteket hallgassunk. Idén ezt kiterjesztjük az érdeklődőkre is, akikkel 11 helyszínen 11 minikoncerttel kívánjuk elkápráztatni a résztvevőket a Tisza-tó csodálatos állat- és növényvilága mellett - mondta Debreczeni Ildikó.

A 11 megállós Tour D'Opera kiindulási helyszíne Tiszafüred, majd Poroszló, Sarud, Dinnyéshát, Kisköre, Abádszalók, Tiszaderzs, Tiszaszőlős állomásait érintik, majd a cél ismét Tiszafüreden lesz. Az egyes megállóknál fellép többek között Kovács Eszter operaénekes, Szitt Melinda koreográfus, Turi Melinda és Somogyi Anita, a Tavirózsa Népdalkör, Bánhidi Petra, illetve a Jazzaction acapella kórus is. 
 
További részletek és jelentkezés az alábbi elérhetőségen: tourdopera@jelmezart.com vagy Opera of the Nature.
 

 Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.12.02. (47. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget