Ma 2020. 2. 21, péntek, Eleonóra napja van.

Gólyafiókát mentettek

2015.07.31 12:03. - Kovács Janka

A testvéreivel ellentétben az egyik fióka nem tudott elrepülni, kiesett a fészekből. A Jászladányi Rendőrőrs rendőrei vitték el a legyengült gólyát Jászalsószentgyörgyről.

Hirdetés

A Jászladányi Rendőrőrs két rendőre érkezett 2015. július 30-án 10 óra 30 perckor a jászalsószentgyörgyi címre, ahonnan bejelentést tettek egy legyengült gólyáról. A bejelentő elmondta, hogy az elmúlt napon kirepültek a gólyák a házuknál lévő fészekből, azonban egy fióka nem tudott elszállni, leesett és az utcán lévő árokban keresett magának menedéket, segítség nélkül azonban a biztos pusztulás vár rá. A rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerületének vezetőjével. A járőrök a legyengült madarat egy kabátba burkolták és szolgálati gépkocsival elvitték a Jászberény külterületén található  - hasonló sorsú és ellátásra szoruló madarakkal is foglalkozó - „Sasközpontba”, ahol átadták a természetvédelmi őrnek.

A képen Kohut László rendőr főtörzsőrmester, Juhász Tibor a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi őrkerület-vezetője és Bíró Ádám rendőr törzsőrmester látható.
 
- közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget