Ma 2020. 2. 20, csütörtök, Álmos napja van.

Ismét programokkal vár Szolnok napja

2015.08.24 14:35. - Kovács Janka

Augusztus 28-tól szeptember 1-ig ünnepelhetjük a Szolnok napját a megszokott városnapi tortával, a civil kavalkáddal, a színpadi programokkal, sőt, idén egy pelikán is a nap vendége lesz!


1847. szeptember 1-jén nyílt meg a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal - e történelmi dátum előtt tiszteleg Szolnok, mikor megrendezi a városnapi ünnepséget. A vasút nélkül nem lehettünk volna megyeszékhely, de a tiszai átkelőhely is óriási szerepet játszott ebben. Ezért ünnepeljük a folyót, a vasutat és nem mellesleg a honvédséget is. Mint minden évben, idén is e három téma köré fog épülni az ünnepség. Szolnok napját szeptember elsejére tűzték ki, de már augusztus 28. péntektől is számos programmal várják a látogatókat.
Augusztus 28-án Regionális Katonazenei Fesztiválon mutatják be a zenészek tudásul legjavát, négy katonazenekari karmester, három város helyőrségi katonazenekarai és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit tekinthetjük meg.
Augusztus 29-én, szombaton, a Szapáry úton és a Kossuth téren is programokkal várják majd érdeklődőket: a HM 86. Könnyű Vegyes Zászlóalj és a MÁV Járműjavító is családi nyíltnappal várja az érdeklődőket, emellett civil kavalkád, színpadi bemutatók és vásári hangulat is színesíti a napot. Az Agóra idén ünnepli első születésnapját, ebből az alkalomból örökbe fogadják Szolnok város címerállatát, azaz a Jászberényi Állatkert egyik pelikánját, akit Vilmos névre kereszteltek Aba-Novák Vilmos után. Vilmossal is szombaton lehet majd találkozni.

Természetesen idén is megkóstolhatjuk Szolnok tortáját, ami ebben az évben 940 szeletes, csokis keksz ízesítésű lesz.
 
A további programokat a mellékelt plakátra kattintva tekintheti meg!
 


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.02.19 (7. szám)
Presztízs tél 2019
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget