Ma 2020. 6. 1, hétfő, Tünde napja van.

Jubileumi évadra készülnek a szolnoki szimfonikusok

2015.09.21 15:59. - Kovács Janka

Idén ünnepli alapításának 50. évfordulóját a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a jubileum kapcsán koncertsorozaton idézik fel a szimfonikus irodalom klasszikusait, decemberben pedig Varnus Xavér orgonaművésszel indulnak közös koncertkörútra.

Hirdetés

    Ignácz Ervin, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője hétfőn az MTI-nek felidézte, hogy a jubileumi koncertek Giuseppe Verdi Requiemjével a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2015 nevű fesztivál keretében már augusztusban elkezdődtek, a továbbiakban Beethoven IX. szimfóniájának decemberi előadása, valamint a karácsonyi és újévi koncertek képezik az ünnepi évad műsorának "gerincét".
    A jubileumi koncertsorozat kapcsán különös figyelmet szentelnek a múlt legnépszerűbb, legsikeresebb koncertjeinek felelevenítésére, emellett folyamatosan keresik az új kihívásokat is - hangsúlyozta az ügyvezető.
    A különböző művészeti csoportokkal, szervezetekkel való együttműködésükről szólva beszámolt arról, hogy a Filharmónia Magyarországgal mint társszervezővel kötött megállapodás alapján két koncert bővíti majd a szolnoki műsort: a Budapesti Fesztiválzenekar előadásában Mozart és Haydn műveit hallhatja a közönség októberben, míg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara a századelő mestereinek ismert és kevésbé játszott műveit adja elő novemberben Szolnokon.
    Ignácz Ervin kitért arra, hogy a szolnoki szimfonikusok is több településen vendégszerepelnek, az évad során fellépnek majd Nagyváradon, Balassagyarmaton, Keszthelyen, újévkor pedig Balatonfüreden.
    A jubileumi évadban Varnus Xavér orgonaművész koncertkörútra invitálta az együttest, így közös koncertet adnak majd decemberben Budapesten a Müpában és a Zeneakadémián is - tette hozzá az ügyvezető.
    A bérleten kívüli programokat sorolva elmondta, hogy közösen lépnek fel a Budapest Klezmer Banddel szeptember 28-án az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, jövő év februárban pedig az együttes rézfúvós zenészeiből alakult Szimfonik Harsona Együttes lép fel a szolnoki városházán. 
    Májusban a szimfonikusok vendége lesz a Mozdulat Táncműhely és a Szoldance Táncsport Egyesület, a közös fellépés során klasszikus balettet, valamint standard és latin-amerikai táncokat láthat majd komoly- és könnyűzenei koncertek kíséretében a közönség a szolnoki Tiszavirág Arénában.
 
MTI


Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.05.27 (20. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget