Ma 2020. 7. 2, csütörtök, Ottó napja van.

A Szolnok Tv új stúdiójában, világszínvonalú fejlesztések

2015.10.02 15:13. - Booster

Új helyre, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ANKK épületének 2. emeletére költözik a Szolnok Televízió. Az új stúdió a most beépített technikával Magyarország és Közép-Európa egyik legmodernebb televízióinak egyike lesz. 


Harcsa Béla cégvezető-főszerkesztő kalauzolta végig a sajtó képviselőit az összességében több, mint 400 négyzetméteres alapterületen elhelyezkedő új stúdióba, ahol az új technológia HD műsorok készítése és sugárzása mellett, alkalmas ultra nagy felbontású UHD felvételek készítésére is.

A Szolnok Televízió Zrt. saját erős beruháza a SZMJV Önkormányzatának kezességvállalása mellett jött létre. Harcsa Béla elmondta, hogy a fejlesztés legfontosabb célkitűzései közé tartozik, hogy a televíziós csatornák versenyében a Szolnok TV a legjobb minőséget produkálva szolgálja Szolnok és térségének médiafogyasztóit; a köztelevízió decentralizációs törekvéseihez kapcsolódóan a legversenyképesebb formátummal tudjon a társaság megjelenni ezen a piacon, illetve más kereskedelmi televíziók piacán; valamint a megyei jogú városok helyi televízióinak várható integrációs törekvéseinek egyik vezető stúdiója legyen.

A stúdió tervezés és kivitelezés során a fő szempont volt a közéleti, aktuális és sportműsorok prioritása, ezt a műterem többfunkciós, korszerű díszletei is tükrözik. Ugyanakkor a magazinműsorok kiszolgálására sok variációs lehetőséget kínáló  díszletelemek készültek, modern, színváltós ledes megoldásokkal.

A világon először itt kerül majd napi adásban felhasználásra egy hazai ötleten alapuló mélység érzékelőket használó virtuális stúdió megoldás, melynek segítségével  a valós és virtuális grafikai illetve tér elemek egy térben lesznek láthatóak, olyan lehetőséget adva a díszletek kialakítására, feliratok, diagramok és egyéb grafikai elemek valós idejű térbeli elhelyezésére, amely korábban nem állt a televíziósok rendelkezésére.

 

Az új stúdió hamarosan ténylegesen is bemutatkozik  és a közönség elé lép, ahol a sokkal jobb kép és hangminőség mellett új produkciók is készülnek majd.

 

 

       Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.07.01 (25. szám)
Preszízs magazin 2020. tavasz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget