Ma 2020. 10. 29, csütörtök, Nárcisz napja van.

Energiahatékonysági korszerűsítések a JNSZ Megyei Kormányhivatal épületeiben

2015.10.14 09:33. - Booster

A Központi költségvetési szervek energiahatékonysági beruházásai című pályázati konstrukció keretében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal benyújtott pályázata alapján 447 millió Ft támogatásban részesült. A 100 %-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő fejlesztési forrást a tulajdonában lévő ingatlanok energiahatékonysági korszerűsítésére fordíthatja.

Hirdetés

 

A 1363/2015.(VI.3.) Korm. határozat további 241 millió Ft, azaz összesen 688 millió Ft támogatás felhasználását irányozta elő, mely lehetőséget biztosított több projekt helyszín bevonására. A projekt tervezett befejezése 2015. november 30.

A Szolnok, Indóház út 8. szám alatti ingatlanon az irodaépület és a vizsgálóműhely teljes átalakuláson esett át, így többek között sor került a külső nyílászárók cseréjére, a homlokzat és a lapos tető hőszigetelésére. Beépítésre került 2 db kondenzációs fali gázkazán, melynek következtében az iroda és a műhely fűtése egymástól függetlenül szabályozhatóvá vált. Új radiátorok elhelyezése, lámpatestek cseréje is megtörtént. Az épületek HMV igényének részbeni biztosítására 1-1 napkollektoros rendszer került beépítésre, a lapos tetőkön napelemes kiserőmű létesült. Az épületek műszaki átadás-átvétele 2015. június végén lezajlott.

A Szolnok, Verseghy út 9. szám alatti kis épület és irodaépület esetében megvalósult a teljes homlokzati hőszigetelés, nemes vakolat készítése, az összes homlokzati nyílászárócsere, padlásfödém hőszigetelése,  14 db geotermikus furat kialakítása 100 m-es talpmélységgel. A fűtés korszerűsítés kapcsán talajvíz hőszivattyú és egy gázkazán került elhelyezésre. A HMV ellátását napkollektor segíti. A hőszivattyús fűtési rendszerhez kapcsolódó fan-coil fűtő-hűtőtestek részére teljesen új vezetékhálózat került kiépítésre.  A főépület tetőszerkezetére és a déli oldali udvarra 119 db 250Wp napelem telepítése valósult meg 3 db 3 fázisú 10kW-os inverter létesítésével, mely a létesítmény villamos energiafogyasztásának  jelentős hányadát tudja megtermelni. A kivitelezés 2015. júniusban kezdődött és szeptember hónap végén fejeződött be.

További négy projekt helyszínen (Szolnok, Kossuth út 6-8.; Szolnok, Ady E. u. 37.; Jászberény, Jásztelki u. 16.; valamint a Szolnok, Vízpart krt. 32. szám alatti 1. és 2. labor) kisebb munkák kerültek tervezésre, homlokzati hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, padlásfödém/zárófödém hőszigetelés, a tetők csapadékvíz szigetelés, villany – és villámvédelmi szerelési munkák és a Szolnok, Kossuth Lajos u. 6-8. sz. alatti épület kivételével gépészeti átalakítások. A munkálatok 2015. augusztusban kezdődtek és szeptember hónap végéig befejeződtek, a Kossuth Lajos u. 6-8. kivételével, ahol a befejezés 2015. október végén tervezett, melyet egy záró rendezvény követ. 

A megkötött szerződések alapján a projekt beruházási költsége 685 millió Ft.Hirdetés

Keresés

Ajánló

Szolnok Megyei Napló 2020.10.28 (42. szám)
Presztízs magazin 2020. ősz
Médiaajánlat

Hírek röviden


Facebook


Webmail 

Időjárás


Hirdetések

Szavazás

Melyik a legkedveltebb szolnoki hírforrása, honnan értesül leggyakrabban a szolnoki hírekről?


♦ Helyi internetes oldalak (71.43%)


♦ Helyi rádiók (0%)


♦ Helyi televízió (0%)


♦ Ingyenes újságok (28.57%)


♦ Napilap (0%)


Hirdetések

Etarget